Artikelen

78 artikelen
 1. Blog

  Fiscaal voordeel voor investeringen in welzijnsvriendelijke paardenstal

  In de paardensector is al enige tijd ophef over de toe te passen btw-tarieven bij de verhuur van paardenstallingsplaatsen. Nederland heeft de ambitie om het dierwelzijn te verhogen.
 2. Referentie

  ‘Ondersteuning leidt tot verdere ontwikkeling van mijn bedrijf’

  De eigenaar van Caprihoeve beschouwt Subsidiefocus als een afdeling van zijn bedrijf. “ Zij doen op financieel gebied wat mijn visie als ondernemer ondersteunt.”
 3. Artikel

  Subsidiemogelijkheden voor de geitenhouderij

  De geitenhouderij is volop in beweging en de investeringsdrang van geitenhouders neemt toe. Om dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken, is het slim op tijd stil te staan bij de subsidiemogelijkheden.
 4. Artikel

  Minder stikstof in de stal? Met subsidie komt toekomstbestendig bedrijf dichterbij

  Stikstofreductie is een hot topic in de landbouw. Om een structurele aanpak mogelijk te maken, is perspectief belangrijk, zowel voor stoppers als blijvers. Er zijn diverse subsidieregelingen.
 5. Referentie

  Subsidie brengt droom Hardt Hyperloop weer stukje dichterbij

  In 2028  moet de eerste hyperloopverbinding een feit zijn. Voor het zover is, moet echter nog veel onderzoek gedaan worden. Subsidiefocus vroeg voor Hardt Hyperloop uit Delft de MIT R&D subsidie aan.
 6. Artikel

  DHI-subsidie voor mkb-ondernemers met internationale ambitie

  De DHI-subsidie is een subsidie van de Nederlandse overheid voor mkb-ondernemers om de export van goederen, diensten en technologieën te stimuleren.
 7. Artikel

  Subsidie voor het verduurzamen van uw bedrijfspand

  Om een deel van de kosten voor de investeringen voor de verduurzaming van uw bedrijfspand te vergoeden, zijn er verschillende instrumenten.
 8. Artikel

  Subsidie voor energie- en klimaatinnovaties: DEI+

  Binnen de subsidieregeling DEI+ kunt u voor projecten gericht op het kosteneffectief reduceren van de CO2-emissie in aanmerking komen voor subsidie.
 9. Artikel

  Innovatiekrediet: financiering van baanbrekende projecten

  Het Innovatiekrediet is een risicodragende, achtergestelde geldlening van de overheid om een baanbrekend ontwikkelingstraject te financieren.