Alleen negatieve transportindicatie SDE+ bij afgeronde projecten

16 september 2019
Artikel

Voor de najaarsronde van de Subsidie Duurzame Energieproductie (SDE+) is het verplicht om aan de aanvraag een transportindicatie van de netwerkbeheerder toe te voegen. Het aanleveren van deze indicatie werd eerder niet als objectief gezien. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt tussen de netwerkbeheerders en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om onduidelijkheden te verhelpen.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
brandende lampen

Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) en de transportindicatie

Om de kans op realisatie van goedgekeurde SDE+-projecten te garanderen, is het vanaf de komende openstelling verplicht om een aanvraag te voorzien van een transportindicatie, afgegeven door de netwerkbeheerder. Deze verklaring geeft aan of dat de geproduceerde hoeveelheid energie daadwerkelijk aan het net geleverd kan worden. Afgelopen jaar is gebleken dat het transportnet voor energie op een aantal plaatsen in Nederland dermate is belast dat het verhogen van transportcapaciteit niet mogelijk is. Door het toevoegen van de transportindicatie bij aanvragen, neemt de slagingskans van beschikte projecten toe.

Subsidie aanvragen

Overweegt u te investeren in duurzame energieproductie? Neem dan contact op met de consultants van Subsidiefocus. Graag bepalen wij samen met u de strategie om een voor u zo gunstig mogelijke aanvraag in te dienen.

Meer weten over subsidie voor duurzame energie?

De consultants van Subsidiefocus helpen u graag bij het bepalen of uw investering in aanmerking komt voor subsidie. Neem voor meer informatie contact op met Dennis Timmermans, onze consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Dennis. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Ook interessant voor u:

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Dennis helpt u graag verder!

Email Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan