‘Altijd op de hoogte van continu veranderende regels’

19 mei 2017
Referentie

AgruniekRijnvallei werkt al jaren samen met Subsidiefocus. “Dat werkt heel makkelijk: wij geven aan wat de stand van zaken is en welke ontwikkelingen er zijn en de consultants van Subsidiefocus regelen de rest.”

 

Referentie door:
Dennis van Vilsteren, AgruniekRijnvallei
Dennis van Vilsteren van AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei produceert en levert veevoeders voor alle veehouderijsectoren, zoals paarden, varkens, rundvee en pluimvee. Naast standaard voeders produceert deze landbouwcoöporatie ook aanvullende diervoeders, biologische voeders en voeders op maat. Daarnaast levert AgruniekRijnvallei een uitgebreid assortiment meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, teeltbenodigdheden en zaaizaden voor de plantaardige sectoren, zoals fruitteelt, loonwerk en groenvoorziening. 

WBSO-waardig

De coöporatie ontstond in 2012 uit een fusie en de voorganger werkte al langer succesvol samen met Subsidiefocus. Reden om de samenwerking voort te zetten. AgruniekRijnvallei dient onder meer samen met Subsidiefocus aanvragen in voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk), een fiscale stimuleringsregeling voor innovatieprojecten. 
Hoofd Nutritie van AgruniekRijnvallei Dennis van Vilsteren: “Elk half jaar nemen we met consultant Roy Hoven onze projecten door en bespreken we eventuele nieuwe projecten die we gaan opstarten. Roy weet precies wanneer een project WBSO-waardig is. De regels veranderen continu en hij is altijd op de hoogte van de huidige stand van zaken. Hij adviseert ons dan bijvoorbeeld om een project zo aan te passen dat het wel in aanmerking komt voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO).” In overleg met AgruniekRijnvallei schrijft Subsidiefocus de aanvraag en dient deze in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast wordt vanuit deze projecten gekeken naar andere subsidiemogelijkheden. Zo zijn er ook Europese gelden aangevraagd en goedgekeurd.

Subsidie voor praktijkleren 

Naast fiscaal voordeel behaalt AgruniekRijnvallei ook elk jaar veel voordeel door het deelnemen aan de Subsidieregeling praktijkleren. De coöperatie is een erkend leerbedrijf, dat binnen de verschillende takken leerling-werknemers opleidt voor een specifiek vak. Ook hier zorgt Subsidiefocus ervoor dat er geen kansen worden gemist. AgruniekRijnvallei levert een bestand aan met stagiaires die er werken gedurende het schooljaar. Subsidiefocus beoordeelt de overeenkomsten en selecteert de trajecten die in aanmerking komen voor subsidie. Per leerling kan dat oplopen tot maximaal € 2.700 subsidie per jaar.  

Strenger toetsen

Van Vilsteren: “Het werkt heel gemakkelijk zo. Wij komen met ideeën en de consultants van Subsidiefocus regelen de rest. Van het opstellen van de aanvraag tot het indienen bij en het contact met de subsidieverstrekker. De aanvragen zijn altijd succesvol geweest, al merken we dat het steeds lastiger wordt. De subsidiënt wordt steeds strikter en toetst aanvragen steeds strenger. Zelf een aanvraag indienen, wordt dan lastig. Subsidiefocus ondersteunt ons ook bij de projectadministratie, zodat de juiste gegevens worden aangeleverd bij de subsidieverstrekker.” Van Vilsteren is erg tevreden over de samenwerking. De Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) levert AgruniekRijnvallei grote besparingen op, omdat de regeling ervoor zorgt dat de organisatie veel minder (loon)belasting hoeft af te dragen. “We hebben nog veel meer plannen, maar bepaalde subsidies vallen af voor ons vanwege de grootte van de coöperatie. Onze totale club telt 330 mensen en de meeste subsidies gaan naar het midden- en kleinbedrijf. Daarbij gaan we ook geen projecten bedenken om maar in aanmerking te komen voor subsidie. Projecten moeten wel passen bij onze werkzaamheden.”

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over subsidies? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31736465475
Icoon download whitepaper subsidie praktijkleren

Subsidie voor praktijkleren

De juiste begeleiding daar komt u verder mee
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan