‘Dankzij het doorzettingsvermogen van Subsidiefocus kregen we subsidie’

20 juni 2019
Referentie

Softwarebedrijf Pieter Bas Automatisering richt zich met zo’n 25 medewerkers specifiek op de afvalbranche. Het bedrijf ontwikkelt onder meer software voor planningssystemen voor afvalverbranders, afvaltransporteurs, milieustraten en huisvuilauto’s. In samenwerking met Subsidiefocus vroeg de ondernemer succesvol subsidie aan voor een project.

Referentie door:
Pieter Bas Buskens, Pieter Bas Automatisering
Pieter Bas

Eigenaar Pieter Bas Buskens is al zeker twintig jaar klant bij ABAB Accountants en Adviseurs (Subsidiefocus is een dochteronderneming van ABAB). Via zijn netwerk kwam hij in contact met een fiscalist van ABAB en toen was de samenwerking snel een feit. Buskens: “Het begon ermee dat ik mee mocht varen in de ABAB-luchtballon tijdens de Vierdaagse in Nijmegen. Dat ging nog even mis; na de landing stak de wind op en belandden we in de Waal”, lacht hij. 

Subsidiemogelijkheden

Bij ABAB maakt het bedrijf gebruik van verschillende diensten: via relatiemanager Peter van den Hurk worden onder meer de loonadministratie, accountancywerkzaamheden en fiscaal advies verzorgd. Buskens: “Op initiatief van Peter zijn we ook gaan kijken of we gebruik konden maken van subsidiemogelijkheden en zo kwamen we terecht bij Subsidiefocus. Manager Innovatie Dick Uenk bracht ons op de hoogte van de subsidie van LimburgLogistiek. Hij heeft, samen met ons, eerst goed gekeken of we hiervoor in aanmerking kwamen. Ook legde Dick contact met LIOF; de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Limburg, die helpt bij het aanvragen van subsidies voor Limburgse ondernemers.” 

Subsidieaanvraag

De subsidie werd aangevraagd voor een project waarin het bedrijf bepaalde software zou ombouwen voor de afvalbranche. Samen met Dick schreef de ondernemer de aanvraag. Die werd in eerste instantie afgewezen. Buskens: “Dat was een teleurstelling. Een paar weken later belde Dick. Hij wilde de subsidieaanvraag nogmaals indienen met enkele aanpassingen. Deze aanvraag werd wèl goedgekeurd; we kregen in totaal € 70.000.”

Met deze steun kon de ondernemer aan de slag. Waarom de software moest worden omgebouwd? Afvalvrachten moeten gepland worden. Bepaalde stoffen kun je niet over een bepaalde route of in combinatie met andere stoffen vervoeren. Dit is dus een heel ander proces dan in ‘gewone’ logistiek.

Buskens: “Daarbij wilden we er een ‘open’ systeem van maken, zodat routes en dergelijke ook geoptimaliseerd konden worden door een externe partij.” Deze software maakt het onder andere mogelijk dat met minder voertuigen en een slimme planning hetzelfde bereikt kan worden. Daarmee levert het een enorme reductie van CO2-uitstoot en transportbewegingen op.

Buskens is erg tevreden over de samenwerking met Subsidiefocus. “Zelfs na de eerste afwijzing waren we tevreden over het werk. En nu zeker over het doorzettingsvermogen van Dick waardoor de aanvraag nogmaals is ingediend. Wat ook een voordeel is van Subsidiefocus, is de samenwerking met ABAB. Dick kon mijn gegevens als ondernemer gewoon afstemmen met Peter. Daar hebben wij geen omkijken naar gehad.”

Over de regeling LimburgLogistiek

Het instrument Innovatieproject maakt deel uit van het programma LimburgLogistiek. LimburgLogistiek is een stimulerings- en ondersteuningsprogramma ter versterking van de concurrentiekracht van de Limburgse logistieke sector. 

Met de Innovatieproject-subsidie wil de overheid logistieke, innovatieve ontwikkelingen binnen mkb-ondernemingen stimuleren, ondersteunen en versnellen. Het Innovatieproject levert zo een bijdrage aan de structurele versterking van het concurrentievermogen van de betreffende onderneming.

De subsidieregeling binnen het programma LimburgLogistiek loopt nog tot en met 31 december 2019. Subsidieaanvragen kunnen tot uiterlijk 1 december 2019 worden ingediend. De uiterste uitvoeringstermijn voor gesubsidieerde projecten loopt tot 1 december 2020.

Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan