‘De inhoudelijke kennis over onze business blijft me verbazen’

12 maart 2019
Referentie

De broers Job en Henk Beekhuis ontwikkelden zo’n twintig jaar geleden het eerste traceerbaarheidssysteem voor eieren. Vanaf 2005 ging nieuwe, Europese wetgeving gelden en werd het traceren van eieren verplicht. De broers ontwikkelden hun informatie- en traceerbaarheidssysteem verder door onder de naam Ovotrack. Sinds 2006 vragen ze samen met Subsidiefocus regelmatig succesvol subsidie aan. 

Referentie door:
Job Beekhuis, Ovotrack
eieren met Ovotrack

Inmiddels is Ovotrack marktleider op het gebied van eiertraceerbaarheidssystemen voor eierpakstations en werken meer dan zeventig eierpakstations wereldwijd met Ovotrack-systemen. 

De samenwerking met Subsidiefocus kwam op een bijzondere manier tot stand, vertelt managing director Job Beekhuis. “Ik had net een slechte ervaring met een subsidiebureau achter de rug waarbij ik veel geld had uitgegeven en uiteindelijk een standaard rapportje kreeg waarin ze mijn naam hadden geplakt. Eén van de bedrijven waarmee we zijn samengegaan had echter al een jarenlange samenwerking met Subsidiefocus. Ik wilde die eigenlijk direct stopzetten, maar de consultant kwam met een goed verhaal waaruit bleek dat Subsidiefocus een partij is die zijn werk serieus neemt.”

Verschillende subsidies

In die periode, rond 2006, vroegen Ovotrack en Subsidiefocus voor de eerste keer WBSO (fiscale stimuleringsregeling Wet Bevordering Speur- en ontwikkelingsvoordeel) aan. Beekhuis: “En dat doen we nu nog steeds. We hebben WBSO gekregen voor verschillende kleinere projecten en we hebben een paar jaar op rij innovatievouchers aangevraagd en toegekend gekregen. Daarmee kun je ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek financieren. Als we een stagiaire hebben, vragen we subsidie praktijkleren aan. Eerder kregen we ook al subsidie voor een haalbaarheidsstudie.”  

Interessante subsidieregelingen

De ondernemer heeft tweemaal per jaar overleg met zijn Subsidiefocus-consultant; de laatste jaren is dit Patrick Verschure. Beekhuis: “Dit overleg valt samen met het aanvraagmoment voor de WBSO. Dan bespreken we tijdens een intensief dagdeel alle innovaties binnen Ovotrack en Patrick geeft dan aan welke interessante regelingen er voor ons zijn.”  
Beekhuis is erg tevreden over de samenwerking met Subsidiefocus. “Voor mij is het verschil met de andere kantoren dat ze echt naast me komen zitten als ondernemer. Het verbaast me telkens weer hoe diep ze in de materie duiken. Onze innovaties zitten in kleine details, en om de aanvraag te kunnen schrijven, moet de consultant dat ook snappen. Subsidiefocus beschikt over de inhoudelijke kennis van onze business en het adaptievermogen om dit goed te kunnen doen. Ik stel me zo voor dat Patrick dan ’s-middags weer bij een ander bedrijf zit, dus erg knap hoe hij dat voor elkaar krijgt.” 

Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan