De RVV Verduurzaming opent 1 februari: kom nu in actie!

31 januari 2019
Artikel

Op Prinsjesdag introduceerde het kabinet de subsidieregeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) als opvolger van de STEP-subsidie. Na maanden van voorbereidingen opent de regeling op 1 februari. Wilt u gebruik maken van deze regeling? Kom dan snel in actie!

Portretfoto Dick Uenk
geschreven door:
Dick Uenk Manager Innovatie
Huizen

De RVV: ook voor uw woningcorporatie of woningbouwvereniging?

Voor woningcorporaties die verhuurdersheffing betalen en gaan investeren in het verduurzamen van hun woningportefeuille, kan de RVV Verduurzaming interessant zijn. De RVV Verduurzaming is, in tegenstelling tot de STEP, een fiscaal instrument waarbij een verhuurder in aanmerking kan komen voor een heffingsvermindering van tussen de € 3.000,- en € 10.000,- per woning. De insteek van de RVV Verduurzaming is om de hoogte van de heffingsvermindering te baseren op de verbetering in de energieprestaties van een huurwoning. Het niveau voor en na de renovatie wordt vergeleken, waarbij de Energie-Index van de woning minimaal drie stappen moet verbeteren tot minimaal 1,40 (voorheen energielabel B).

Inmiddels is de subsidieregeling gepubliceerd en is het mogelijk om conceptaanvragen op te stellen. Vanaf 1 februari kunnen subsidieaanvragen worden ingediend. Onderneem daarom nu actie; de regeling kan namelijk ieder kwartaal worden gesloten. Dit betekent dat u wellicht uw aanvraag niet meer na 31 maart kunt indienen.

Gaat u investeren in de verduurzaming van uw woningportefeuille of heeft u wellicht nog woningen op de wachtlijst van de STEP staan? Neemt u dan contact op met onze consultants om te onderzoeken wat de slimste subsidiestrategie voor de verduurzaming van uw woningportefeuille is!

Wilt u meer weten over de RVV Verduurzaming? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Dick
Portretfoto Dick Uenk
Manager Innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan