'De slagingskans is bijzonder hoog'

15 maart 2021
Referentie

Pliant ontwikkelt hoogwaardige technologische oplossingen voor diverse sectoren, zoals tuinbouw, visserij, automotive en industrie. Alex Heurkens en Walter Kleijweg richtten het bedrijf in 2009 op. De ondernemers maken gebruik van innovatieve technieken en komen daarmee vaak in aanmerking voor subsidie. “Het was een logische keuze om op subsidiegebied samen te werken met Subsidiefocus.”

Referentie door:
Alex Heurkens en Walter Kleijweg, Pliant
kabelleger

Inmiddels heeft Pliant elf medewerkers in dienst. Voorheen ontwikkelde het bedrijf met name softwareoplossingen op maat voor klanten, maar tegenwoordig richt Pliant zich op de ontwikkeling van totale kwaliteitssystemen. De ondernemers maken hierbij gebruik van diverse technologieën, zoals vision, robotica, 3D-software, constructie en reconstructie.

Prettige samenwerking

Alex Heurkens werkte in het verleden ook al samen met Subsidiefocus. “Ik ken Subsidiefocus nog van mijn vorige bedrijf en daar werkten we altijd prettig met ze samen. Het was voor mij dan ook een logische keuze om op subsidiegebied voor Pliant met Subsidiefocus samen te werken. Omdat we als organisatie continu met innovatie en ontwikkelingen bezig zijn, komen we regelmatig in aanmerking voor diverse subsidieregelingen.”

Weten wat er speelt

"Subsidiefocus kent de organisatie inmiddels goed en weet precies welke subsidies aansluiten", vindt de ondernemer. “Als er een openstelling aankomt, neemt Subsidiefocus altijd direct contact met ons op om te zien of we iets aan het ontwikkelen zijn wat hiervoor in aanmerking komt. We zitten sowieso twee keer per jaar samen om te evalueren en een update te geven van wat er speelt. Dan is er altijd wel iets wat we direct kunnen oppakken.”

Verschillende mogelijkheden

Subsidiefocus vraagt jaarlijks WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) aan voor Pliant. Met deze fiscale stimuleringsregeling compenseert de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O). Ook de kosten die Pliant maakt voor het bouwen van prototypes of de aanschaf van soft- en hardware komen in aanmerking voor subsidie. Verder maakt het bedrijf regelmatig gebruik van de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). 

Alles uit handen

Heurkens geeft aan dat de subsidies hebben geholpen om verschillende technologieën verder te ontwikkelen. “Zelf ben ik te druk en heb ik onvoldoende tijd om alle subsidieregelingen in de gaten te houden. Subsidiefocus neemt alles voor me uit handen. Ze zoeken de mogelijkheden uit, leggen de kansen aan mij voor en begeleiden het volledige traject. Twee keer per jaar ben ik één tot anderhalf uur kwijt, dat is alles. Uiteraard betaal ik hiervoor, maar zelf heb ik geen tijd en ook niet de juiste kennis en contacten om aanvragen goed in te dienen. We kunnen erg snel schakelen en door de aanvullende expertise is de slagingskans bijzonder hoog. Dat is echt wat waard. Als Pliant blijven we ontwikkelen en daarom wil ik ook de komende jaren profiteren van de expertise van Subsidiefocus.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over Subsidiefocus of wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact op met Roy Hoven,via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Download het whitepaper MIT-subsidieregeling

MIT subsidieregeling

Speciaal voor mkb’ers die innoveren
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan