'De slagingskans is bijzonder hoog'

15 maart 2017
Referentie

Pliant ontwikkelt hoogwaardige technologische oplossingen voor diverse sectoren, zoals tuinbouw, visserij, automotive en industrie. Alex Heurkens en Walter Kleijweg richtten het bedrijf in 2009 op. De ondernemers maken gebruik van innovatieve technieken en komen daarmee vaak in aanmerking voor subsidie. “Het was een logische keuze om op subsidiegebied samen te werken met Subsidiefocus.”

Referentie door:
Alex Heurkens en Walter Kleijweg, Pliant
kabelleger

Inmiddels heeft Pliant elf medewerkers in dienst. Voorheen ontwikkelde het bedrijf met name softwareoplossingen op maat voor klanten, maar tegenwoordig richt Pliant zich op de ontwikkeling van totale kwaliteitssystemen. De ondernemers maken hierbij gebruik van diverse technologieën, zoals vision, robotica, 3D-software, constructie en reconstructie.

Prettige samenwerking

Alex Heurkens werkte in het verleden ook al samen met Subsidiefocus. “Ik ken Subsidiefocus nog van mijn vorige bedrijf, al zo’n tien tot vijftien jaar, en daar werkten we altijd prettig met ze samen. Het was voor mij dan ook een logische keuze om op subsidiegebied voor Pliant met Subsidiefocus samen te werken. Omdat we als organisatie continu met innovatie en ontwikkelingen bezig zijn, komen we regelmatig in aanmerking voor diverse subsidieregelingen.”

Weten wat er speelt

Subsidiefocus kent de organisatie inmiddels ook goed en weet precies welke subsidies aansluiten, vindt de ondernemer. “Als er een openstelling aankomt, neemt Subsidiefocus altijd direct contact met ons op om te zien of we iets aan het ontwikkelen zijn wat hiervoor in aanmerking komt. We zitten sowieso twee keer per jaar samen om te evalueren en een update te geven van wat er speelt en dan is er altijd wel iets wat we direct op kunnen pakken.”

Verschillende mogelijkheden

Subsidiefocus vraagt jaarlijks WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) aan voor Pliant. Met deze fiscale stimuleringsregeling compenseert de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O). Ook de kosten die Pliant maakt voor het bouwen van prototypes of de aanschaf van soft- en hardware komen in aanmerking voor subsidie. Maar ook voor de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) komt Pliant regelmatig in aanmerking.

Alles uit handen

Heurkens geeft aan dat de subsidies hebben geholpen om verschillende technologieën verder te ontwikkelen. “Zelf ben ik te druk en heb ik onvoldoende tijd om alle subsidieregelingen in de gaten te houden. Subsidiefocus neemt alles voor me uit handen. Ze zoeken de mogelijkheden uit, leggen de kansen aan mij voor en begeleiden het volledige traject. Twee keer per jaar ben ik een tot anderhalf uur kwijt, dat is alles. Uiteraard betaal ik hiervoor, maar zelf heb ik geen tijd en ook niet de juiste kennis en contacten om aanvragen goed in te dienen. We kunnen erg snel schakelen en door de aanvullende expertise is de slagingskans bijzonder hoog en dat is ook wat waard. Als Pliant blijven we ontwikkelen en daarom wil ik ook de komende jaren blijven profiteren van de expertise van Subsidiefocus.”

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Dick helpt u graag verder!

Email Dick
Portretfoto van Dick Uenk
Manager innovatie
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan
Icoontje whitepaper

Financieel voordeel van de WBSO

Lees wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk u kan opleveren
Download het whitepaper