De SLIM-subsidie helpt om onze branche te moderniseren

14 oktober 2021
Referentie

De podologiebranche naar een hoger niveau tillen: dat is het doel van Roland Koks. Als directeur van de Academie voor Podologie en eigenaar van Koks Podopraktijk vindt hij het belangrijk dat ‘leren en ontwikkelen’ heel normaal wordt voor de hele branche. De SLIM-subsidie gaat hem daarbij helpen.

Referentie door:
Roland Koks, Academie voor Podologie
Academie voor podologie

Meer kwaliteit met SLIM

Met veel passie praat Roland Koks over ‘zijn’ podologiebranche. Als geen ander weet hij wat er speelt in de sector. Én kan hij de vinger op de zere plek leggen. “We zijn hard toe aan modernisering”, vertelt hij. “We hebben een stoffig imago. Ik vind het daarom belangrijk te investeren in kwaliteit. We moeten onze inspanningen naar een hoger niveau tillen. Dat geldt zowel voor de Academie als voor de podopraktijken.” Om dit moderniseringsproces in gang te zetten, heeft Roland in het verleden al een keer subsidie toegekend gekregen. Toen ging het om de regeling MKB Idee. Omdat dat traject veel goeds heeft gebracht, besloot hij in 2020 de SLIM-subsidie aan te vragen.

Gezamenlijk project

De SLIM-subsidie is bedoeld om in bedrijven een leerrijke werkomgeving te creëren. De regeling richt zich specifiek op het mkb, omdat een dergelijke cultuur hier geen vanzelfsprekend is. Roland: “SLIM is echt een heel slimme tool. Ik zeg vaak: alles wat we doen, kan altijd beter. Je bent nooit uitgeleerd. En deze subsidie kan ons daarbij helpen.” De Academie en Koks Podopraktijk hebben de subsidie gezamenlijk aangevraagd. Doel van het project is om een onderwijsprogramma te realiseren rond de nieuwste innovaties in de podobranche. De Academie brengt daarvoor de onderwijsdeskundigheid in en Koks Podopraktijk de praktijkkennis en nieuwste tools zoals 3D-printing voor steunzolen. Uiteindelijk moet het project er niet alleen aan bijdragen dat de leercultuur in beide organisaties verbetert. Het plan moet een stimulans worden voor ‘leren en ontwikkelen’ in de hele branche.

Risico’s verkleinen

Toen Patrick Verschure, consultant innovatie bij Subsidiefocus, voorstelde de SLIM-subsidie aan te vragen, moest Roland even goed nadenken. “Je krijgt deze subsidie achteraf toegekend. Dat brengt risico’s met zich mee. Gelukkig doet Patrick nooit valse beloftes. Hij stelt kritische vragen en laat je nadenken over eventuele dilemma’s. Het maakt dat je nooit voor verrassingen komt te staan.” Inmiddels is de subsidie toegekend, een bedrag van ruim € 135.000. En ook het project is van start gegaan. Het wordt uitgevoerd door Corry Verhoeven. Zij is HR-consultant bij ABAB Accountants en Adviseurs, waarvan Subsidiefocus deel uitmaakt. “We hebben gekeken naar de mogelijkheid om het project zelf uit te voeren. Maar daarvoor vond ik de risico’s te groot, dan kun je beter een professional inhuren. Toen Patrick Corry naar voren schoof, was de keuze snel gemaakt.”

Het ultieme doel

Het project gaat anderhalf tot twee jaar duren. In eerste instantie brengt Corry in kaart wie, wat, waar doet en waarom. Vervolgens brengt ze een advies uit en worden verbeteringen doorgevoerd. Roland heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Dit project moet eraan bijdragen dat we voor de Academie de Europese NLQF-erkenning krijgen. Dat wil zeggen dat we op hbo-niveau presteren. Maar het ultieme doel is de NVAO-status. Dat zou betekenen dat we een wettelijk erkende hogeschool zijn. Dat traject gaat langer duren, zo’n vier tot vijf jaar. Maar als het ons lukt, zou dat echt te gek zijn. Naast deeltijdopleidingen kunnen we dan namelijk voltijdonderwijs gaan aanbieden en daarmee worden we voor jongeren veel aantrekkelijker.” Voorlopig is er voor Roland nog veel werk aan de winkel, maar hij kijkt positief naar de toekomst. “De samenwerking voelt als een warme jas. Patrick houdt echt alles in de gaten voor ons. Ook na dit project is hij nog niet van ons af.”

Meer informatie

De SLIM subsidie kent in 2022 drie openstellingen. U kunt een subsidieaanvraag indienen van 1 tot en met 31 maart en van 1 tot en met 30 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de subsidieregeling geopend van 1 juni tot en met 29 juli.

Wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact op met Patrick Verschure, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de SLIM subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan