Duurzame investeringsplannen? Denk tijdig aan de subsidiemogelijkheden!

11 december 2021
Artikel

Bent u van plan om duurzaam te gaan investeren? Dan is het slim om vooraf te kijken of er subsidiemogelijkheden voor u zijn. 

Portretfoto van Hans Jacobs
Geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
subsidie zonnepanelen

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Alle bedrijfsmiddelen die zijn opgenomen op de Energielijst, komen in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA) van 45,5%. U kunt een aanvraag voor de Energie-investeringsaftrek indienen binnen drie maanden na het ondertekenen van de opdracht.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Op de Milieulijst staan bedrijfsmiddelen met een duurzaam karakter. Voor deze middelen kunt u de Milieu-investeringsaftrek en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA\Vamil) aanvragen. Sommige investeringen komen zowel voor de MIA (27% tot 45%) of Vamil in aanmerking. Dien een aanvraag voor MIA\Vamil altijd binnen drie maanden na het ondertekenen van uw opdracht in.

Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)

De bouw of verbouw van een stal is een grote investering. Dus elke subsidie en elk te behalen fiscaal voordeel is mooi meegenomen. Investeert u in een duurzame stal, dan kunt u fiscale voordelen benutten door uw stal te laten certificeren via de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Als een te bouwen stal voldoet aan de gestelde eisen komt – afhankelijk van het aantal dierplaatsen en de bouwkosten – een groot deel van de investering in aanmerking voor 27% MIA en Vamil. Dit levert al snel een behoorlijk financieel voordeel op. Om ervoor te zorgen dat de te certificeren stallen de meest duurzame technieken blijven bevatten, stelt de overheid de voorwaarden jaarlijks bij.

Heeft u bouwplannen en wilt u bijdragen aan een duurzame veehouderij? Dan is het altijd de moeite waard om te informeren bij de consultants van Subsidiefocus of uw stal in aanmerking komt voor fiscaal voordeel via bijvoorbeeld de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor fiscaal voordeel? Neem contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail Hans. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijf u in voor onze e-mailnieuwsbrief

Wilt u meer weten over investeringssubsidies? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
+31622798926
Whitepaper downloaden

Fiscaal voordeel behalen met Maatlat Duurzame Veehouderij

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan