Een toekomstgerichte organisatie? Laat een innovatiescan uitvoeren

22 augustus 2022
Artikel

Wendbaarheid en innovatie zijn dé sleutels voor het succes van uw organisatie. Het is belangrijk continu in te spelen op veranderingen en zo waardevol te blijven voor uw klanten. Een flinke uitdaging. Want welke innovatieve stappen zijn er nodig? En, nog belangrijker, hoe zorgt u ervoor dat die ook daadwerkelijk gezet worden? Onze experts zorgen voor innovatieadvies en -begeleiding.

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
advies over innovatiestrategie

Iedere ondernemer is zich ervan bewust. Om van betekenis te zijn en blijven, moet u regelmatig stilstaan bij hoe dingen anders, slimmer en beter kunnen. Vervolgens moet u die verbeteringen ook daadwerkelijk oppakken en implementeren. Maar waar haalt u de innovatiekracht vandaan die hiervoor nodig is? En hoe zet u de denkkracht van uw medewerkers optimaal in om de wendbaarheid van uw organisatie te waarborgen?

Van strategie tot innovatiecultuur

Om uw bedrijf te transformeren naar een toekomstbestendige en klantgerichte organisatie ondersteunen de experts van Subsidiefocus u met innovatieadvies en -begeleiding. Van het bepalen van een innovatiestrategie die het best past bij uw organisatie tot het creëren van een ware innovatiebeweging en het inbedden van een innovatiecultuur. We kiezen daarbij voor een planmatige aanpak en maken voor onze innovatiescan gebruik van praktische tools en technieken. Zo krijgt u niet alleen inzicht in uw innovatiekracht, maar ook in de stappen die u moet zetten om het innovatiepotentieel van uw bedrijf zo goed mogelijk te benutten.

Hoe werkt de innovatiescan?

We spiegelen uw organisatie aan een aantal factoren van (sociale) innovatie die de innovatiekracht van uw bedrijf bepalen. De innovatiescan werkt als volgt:

  • We starten met een inventarisatie van de beschikbare data en van alle stakeholders in uw organisatie.
  • We voeren een uitgebreide analyse en interviewronde uit om uw innovatiekracht in kaart te brengen.
  • We stellen een projectplan op met verbeteringen en acties uit het onderzoek en zorgen gezamenlijk voor de implementatie hiervan. Zo nodig leveren we een project- of innovatiemanager.

Inzichten en resultaten innovatiescan

De innovatiescan levert een aantal concrete zaken op:

  • inzicht in het innovatieve vermogen van uw organisatie;
  • inzicht in het onbenut innovatiepotentieel van uw organisatie;
  • inzicht in impactvolle en strategische keuzes;
  • een stappenplan om uw organisatie toekomstgericht te laten innoveren.

Meer informatie

Wilt u ook de innovatiekracht van uw organisatie vergroten en een innovatiescan laten uitvoeren? Neem contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Wilt u meer weten over de innovatiescan? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan