Evaluatie voorjaarsronde SDE+: subsidie duurzame energie

19 november 2019
Artikel

De najaarsronde van de Subsidie Duurzame Energie (SDE+) is pas gesloten. Pas over enkele weken wordt bekend wie er in aanmerking komt voor subsidie. Een mooi moment om terug te kijken naar de recent gepubliceerde resultaten van de voorjaarsronde.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
voorjaarsronde SDE+

Subsidie SDE+: budget niet overtekend

Voor zowel de voor- als najaarsronde 2019 was een budget beschikbaar van € 5 miljard. In totaal werden tussen 12 maart en 4 april 5.376 aanvragen ingediend. De totale claim bedroeg € 4,8 miljard. Dit betekent dat het beschikbare budget niet overtekend was!

Subsidie hernieuwbare energie

Na beoordeling van de 5.376 aanvragen, zijn er 4.864 positief beschikt. Maar liefst 4.738 van deze projecten waren gericht op zonne-energie. De beschikte projecten zijn goed voor een verplichtingsbudget van € 3,9 miljard. Dit bedrag staat voor de maximale subsidie die aan alle projecten gezamenlijk over hun gehele looptijd kan worden uitgekeerd. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de uitgaven in werkelijkheid lager liggen. Dit hangt samen met de jaarlijkse marktwaarde van energie en de daadwerkelijke realisatie en energieproductie van de beschikte projecten. Worden  alle 4.738 projecten gerealiseerd volgens de aanvraag, dan is dit goed voor een gezamenlijke productie van 17,6 PJ aan hernieuwbare energie per jaar. Met deze energie zouden 4.757 huishoudens een jaar lang van energie kunnen worden voorzien.

Laatste openstelling SDE+

De najaarsronde van 2019 zou in eerste instantie de laatste openstelling van de SDE+-regeling zijn. Omdat veel aanvragers niet tijdig hun vergunning rond konden krijgen, is besloten in 2020 toch nog een laatste openstellingsronde te organiseren. De voorjaarsronde SDE+ 2020 staat open van 17 maart tot en met 2 april 2020.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voor- of najaarsronde SDE+ of over de laatste openstelling van de SDE+-regeling? Neem dan contact op met Dennis Timmermans via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een mail.

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over de voor- of najaarsronde SDE+? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan