Innovatiebox: forfaitaire toepassing voor innovatieve bedrijven

13 april 2016
Artikel

De innovatiebox is in het leven geroepen om innovatieve ondernemers een extra fiscaal voordeel te bieden. Door gebruik te maken van de innovatiebox hoeft u als ondernemer minder belasting te betalen over uw winsten die voortvloeien uit innovatieve activiteiten.

Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
Ondernemer werkt stapelt blokjes voor innovatiebox

Voordelen innovatiebox

In de praktijk blijkt dat het voor veel ondernemers lastig is om te bepalen welk deel van de winst toe te rekenen is aan innovatieve activiteiten. Er is daarom een vereenvoudiging doorgevoerd. Dit houdt in dat de voordelen die aan de innovatiebox worden toegerekend op forfaitaire wijze bepaald kunnen worden. Innovatieve ondernemers mogen 25% van hun winst aanmerken als voordeel voor de innovatiebox, tot een maximum van € 25.000.

Wilt u de innovatiebox toepassen en kunt u wel goed bepalen welke winsten voortvloeien uit uw innovatieve activiteiten? Ook dan kunnen wij u helpen, neem contact op voor meer informatie!

Wat betekent dat voor u?

Als u een S&O-verklaring heeft ontvangen, goedkeuring op uw aanvraag WBSO (Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk), dan kunt u in aanmerking komen voor deze forfaitaire regeling. Uw voordeel kan oplopen tot jaarlijks € 5.000 (drie jaar lang). U mag het forfait toepassen in het jaar waarin u het immateriële activum voortbrengt en in de twee volgende jaren.

Wilt u meer weten over de toepassing van de innovatiebox? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Manja
Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan