Innovatiekrediet: steun voor veelbelovende en innovatieve projecten

29 mei 2018
Artikel

Wilt u investeren in een veelbelovend, innovatief project dat hoge risico’s met zich meebrengt? U beschikt over kennis, visie en ambitie, maar heeft onvoldoende financiële middelen? Dan biedt het Innovatiekrediet wellicht uitkomst. Het Innovatiekrediet is een risicodragende, achtergestelde geldlening van de overheid om een ontwikkelingstraject te financieren.

Portretfoto van Roy Hoven
geschreven door:
Roy Hoven Manager innovatie
stapel munten

Het geld is bestemd voor de financiering van baanbrekende, technisch vernieuwende projecten die binnen enkele jaren leiden tot een nieuw product of de technische ontwikkeling van een nieuw product.

Het moet gaan om projecten die een technische uitdaging met zich meebrengen en van groot (commercieel) belang zijn voor de toekomst van uw bedrijf. Het project moet een uitstekend businessperspectief bieden. Slaagt de innovatie? Dan moet u na afloop van het project het krediet en de hierop berekende rente terugbetalen. De rente bedraagt voor nieuwe technische ontwikkelingsprojecten gewoonlijk 7% en voor nieuwe klinische ontwikkelingsprojecten 10%. Als het project mislukt, kan er een kwijtschelding worden aangevraagd.

Onze consultants werken in deze trajecten samen met de corporate finance adviseurs van ABAB Accountants en Adviseurs. Zo weet u zeker dat alle aspecten inhoudelijk op elkaar zijn afgestemd en de risico’s in samenhang zijn beoordeeld en afgedekt.
Subsidiefocus vroeg het Innovatiekrediet voor verschillende klanten succesvol aan. Lees meer hierover in het referentieverhaal van Cerescon.

Wilt u meer weten over het Innovatiekrediet? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan