Internationaal ondernemen met DHI-subsidie 2022

6 januari 2022
Artikel

Bent u een Nederlandse mkb'er met internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Dan kunt u in 2022 weer DHI-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor een haalbaarheidsstudie of demonstratieproject.

Portretfoto van Joost Simkens
Geschreven door:
Joost Simkens Consultant innovatie
Globe DHI regeling

Doel DHI subsidie: succesvol internationaal ondernemen

Met de DHI-subsidie stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken ondernemers om succesvol internationaal te ondernemen. Dit gebeurt door in een vroege fase te onderzoeken of een export- of investeringsproject haalbaar is. Ook is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor de demonstratie van een product, dienst of technologie.

Met de DHI regeling kunt u subsidie ontvangen voor het opzetten en uitvoeren van de volgende projecten:

  • Demonstratieproject: het demonstreren van een Nederlands product, een Nederlandse technologie of dienst in een doelland binnen een reële praktijksituatie.
  • Haalbaarheidsstudie: het doen van onderzoek in het doelland naar de technische en/of commerciële haalbaarheid van een concrete investering door een potentiële buitenlandse afnemer. Het is mogelijk om binnen één project twee investeringen voor twee potentiële afnemers te onderzoeken.
  • Investeringsvoorbereidingsstudie: het ontvangen van steun voor een Nederlandse onderneming die de intentie heeft om bijvoorbeeld een nieuwe productie- of dienstenfaciliteit in het buitenland op te zetten of een bestaande productie- of dienstfaciliteit uit te breiden. De Nederlandse onderneming moet in ons land wel al substantiële activiteiten uitvoeren. De investering in het buitenland moet logischerwijs voortvloeien uit de huidige activiteiten, corebusiness en strategie. Het is ook mogelijk om een kleine proefproductie onderdeel te maken van het project.

Subsidiebedragen DHI

De subsidiebedragen die u kunt aanvragen verschillen per activiteit:

  • demonstratieproject: maximaal € 200.000 per project;
  • haalbaarheidsstudie: maximaal € 100.000 per project;
  • investeringsvoorbereidingsprojecten: maximaal € 100.000 per project.

U kunt uw subsidieaanvraag indienen van  1 februari tot en met 31 december 2022. Alle subsidieaanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. Ontwikkelde en ontwikkelingslanden hebben ieder hun eigen budget. Aanvragen is mogelijk tot uitputting budget.

Whitepaper DHI

Wilt u meer weten over de DHI-subsidie? Download het whitepaper ‘Internationaal ondernemen met DHI-subsidie’. In het whitepaper hebben we alle subsidiemogelijkheden voor u op een rij gezet, inclusief de voorwaarden en het aanvraagstappenplan.

Meer weten?

Heeft u plannen om te investeren in het buitenland? Neem dan contact op met Joost Simkens, consultant innovatie, via telefoonnummer +31 6 51498348 of stuur Joost een e‑mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over de DHI-regeling? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Simkens
Consultant innovatie
Bel
+31651498348
icoontje whitepaper

Succesvol internationaal ondernemen met DHI-subsidie

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan