Investeringsplannen? Denk tijdig aan de subsidiemogelijkheden!

11 maart 2020
Artikel

Bent u van plan te gaan investeren? Dan is het slim om vooraf te kijken of er subsidiemogelijkheden voor u zijn. 

Portretfoto van Hans Jacobs
Geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
subsidie zonnepanelen

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Alle bedrijfsmiddelen die zijn opgenomen op de Energielijst, komen in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA) van 45%. 

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Op de Milieulijst staan de middelen met een duurzaam karakter die voor Milieu investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) in aanmerking komen. Investeringen op deze lijst kunnen in aanmerking komen voor MIA (13,5%, 27% of 36%), Vamil of een combinatie van beide. U kunt een aanvraag voor EIA of MIA\Vamil indienen binnen drie maanden na het ondertekenen van de opdracht.

Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)

De bouw van een stal is een grote investering, dus elke subsidie of te behalen fiscaal voordeel is mooi meegenomen. Bij de bouw of verbouw van een duurzame stal kunt u bijvoorbeeld fiscale voordelen benutten door uw stal te laten certificeren via de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Als een te bouwen stal voldoet aan de gestelde eisen komt – afhankelijk van het aantal dierplaatsen en de bouwkosten – een groot deel van de investering in aanmerking voor 27% MIA en Vamil. Dit levert al snel een behoorlijk financieel voordeel op. Om ervoor te zorgen dat de te certificeren stallen de meest duurzame technieken blijven bevatten, stelt de overheid de voorwaarden jaarlijks bij.

Heeft u bouwplannen? Dan is het in ieder geval altijd de moeite waard om te informeren bij de consultants van Subsidiefocus of uw stal in aanmerking komt voor fiscaal voordeel via bijvoorbeeld de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie?

Geïnspireerd geraakt? Neem dan contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail Hans. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over investeringssubsidies? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
+31736465475
Icoontje whitepaper

Financieel voordeel van de WBSO

Lees wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk u kan opleveren
Download het whitepaper
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan