'Kennis en expertise een must bij de subsidieaanvraag voor EFRO'

6 juni 2017
Referentie

NTrans Technologies is gespecialiseerd in de intracellulaire levering van biologische actieve moleculen. Het bedrijf ontwikkelde een technologie om eiwitten in cellen te introduceren en zo genetische defecten, zoals bij de ziekte van Duchenne, te repareren. Samen met Subsidiefocus deed het innovatieve bedrijf een succesvolle subsidieaanvraag voor Kansen voor West, onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). “Kennis van sociale en economische impact is van groot belang bij de aanvraag van de subsidie.”

Referentie door:
Marco de Boer, NTrans Technologies
Cellen referentie

In 2015 werd CEO Marco de Boer in contact gebracht met Niels Geijsen, hoogleraar regeneratieve geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. “Ik had in die tijd net mijn MBA afgerond en was op zoek naar iets unieks waarmee ik een bedrijf kon starten. Met een achtergrond in de moleculaire biologie was voor mij de sector biotechnologie de meest logische keuze. Toevallig was Niels op dat moment op zoek naar een businesspartner, iemand die NTrans wilde opstarten. Een bedrijf dat precies bij mijn ideeën paste. De techniek was door hem ontwikkeld en gereed om op de markt gebracht te worden.”

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Op dit moment richt NTrans zich voornamelijk op onderzoekers die het technologiepakket afnemen voor onderzoeksdoeleinden. Uiteindelijk wil de startende onderneming toewerken naar het toepassen van de technologie voor de behandeling van patiënten. De Boer: “Om klaar te zijn voor en toe te werken naar de toekomst hebben wij in eerste instantie € 800.000 nodig. Als starter hebben wij dit geld niet en daarom wilden wij een aanvraag indienen voor EFRO, een stimuleringsregeling vanuit Europa om innovaties te versnellen. Het eerste gesprek met de Gemeente Utrecht hebben wij zelf gevoerd, maar we kwamen er snel achter dat je kennis van deze regeling nodig hebt om succesvol te zijn. Kennis van sociale en economische impact is van groot belang en die kennis heb je alleen als je dergelijke aanvragen vaker doet. Daarom schakelden wij Subsidiefocus in.”

Hoge standaard

Aandachtspunt bij EFRO is dat projecten aan zowel de eisen van het EFRO als aan de extra eisen van de landsdelen voldoen, in dit geval Kansen voor West. Ook ligt de standaard waaraan een subsidieaanvraag en de administratie achteraf moet voldoen hoger dan bij andere subsidieregelingen. De Boer: “Samen met consultant Roy Hoven werkten wij aan het subsidietraject. Het was een lang en complex proces en hij heeft ons begeleid van A tot Z. We zijn er nu bijna. Op dit moment ronden we het administratieve proces af en zetten we de laatste puntjes op de i.”

Succesvolle subsidieaanvraag

Dankzij Roy hebben wij de aanvraag met succes afgerond. De samenwerking verliep uitstekend en daarnaast was de flexibele en proactieve houding van de consultants zeer fijn. Ze hebben ontzettend veel kennis van de regeling en de extra eisen vanuit de landsdelen. Dankzij de inzet van Subsidiefocus kunnen wij 45% van het begrote budget van € 800.000 financieren met deze regeling. De rest hopen wij aan te vullen met andere financieringsmogelijkheden. Met het subsidiebedrag willen we het aantal mensen op het lab verdubbelen van twee naar vier om er zo voor te zorgen dat de technologie wordt vertaald naar succesvolle behandeling. We zijn er nog niet, maar de eerste stappen kunnen worden gezet!”

Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan