Laat u adviseren over de schatten in het subsidiebos

14 juni 2021
Blog

Spoorzoeken was vroeger alleen leuk als je een schatkaart had of een gids die je op weg hielp. Anders liep je doelloos rond en als je de schat vond, was dat meer geluk dan wijsheid. Bij het aanvragen van subsidies is het niet anders. Maak gebruik van een subsidieadviseur!

Portretfoto van Patrick Verschure
Geschreven door:
Patrick Verschure Consultant innovatie
bos

Overzicht subsidies

Ondernemers horen met regelmaat dat zij ‘geld laten liggen’. Maar vervolgens krijgen zij geen goed advies over waar dat geld dan ‘te vinden is’. Er zijn legio subsidieregelingen. Maar welke passen het best bij uw activiteiten en onderneming? En hoe krijgt u zicht op alle mogelijkheden?

Het subsidiebos is groot en divers. Veel ondernemers zien dan ook door de bomen het bos niet meer. Zo zijn er internationale, nationale en regionale subsidies. Elke subsidie heeft weer een eigen thema dat de overheid wil stimuleren, zoals duurzaamheid, personeelsontwikkeling of innovatie. En elk thema biedt vervolgens weer diverse mogelijkheden. Denk aan de verschillende fases van een innovatieve ontwikkeling, zoals onderzoek, haalbaarheid, experimentele ontwikkeling en demonstratie. Voor elke fase zijn er specifieke subsidiemogelijkheden. Volgt u het nog?

Succesfactoren van uw onderneming

Om van uw bedrijf een succes te maken, stuurt u als ondernemer op een aantal factoren. Denk aan:

  • het zien van kansen en het vergroten van slagingskansen;
  • het minimaliseren van risico’s en kosten;
  • het halen van het maximale uit uw onderneming;
  • het doen waar u goed in bent en energie van krijgt.

Deze kritische succesfactoren kunt u vertalen naar subsidiemogelijkheden. Maar ja, hoe weet u precies welke subsidies er zijn en of die goed aansluiten op wat u doet?

U kunt als ondernemer natuurlijk …

  • wekelijks de bekendmakingen in de gaten houden en alle wetteksten doorspitten.
  • de website van uitkerende instanties checken en hier de inhoud van goedgekeurde projecten bestuderen. Zo krijgt u een beeld van de mogelijkheden binnen een regeling.
  • alle webinars en kennissessies van de overheid bijwonen, zodat u altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe subsidiemogelijkheden.
  • kamerbrieven lezen en contact zoeken met beleidsbepalers. Zo weet u precies wat de gedachte achter een subsidie is en voorkomt u dat u straks niet aan de voorwaarden voldoet of erger: dat u een subsidie moet terugbetalen.

Maar heeft u daar als ondernemer geen tijd voor? En wilt u niet het risico lopen dat er subsidiekansen aan uw neus voorbijgaan?

Laat u adviseren!

Twee tips.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief van Subsidiefocus. U wordt automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen.
  • Neem direct contact op met Patrick Verschure, consultant innovatie, via telefoonnummer 073‑6465475 of stuur Patrick een e‑mail. Dan gaan we samen op zoek naar de beste kansen in dat enorme subsidiebos!

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan