Miljoenen financiering voor Nederlandse startups via EIC

10 januari 2022
Artikel

Zoekt u financiering voor uw startup? De afgelopen financieringsronde van de European Innovation Council (EIC) heeft maar liefst € 64 miljoen opgebracht voor Nederlandse startups. Een interessant programma dus, als u werkt aan baanbrekende innovaties.

Portretfoto van Roy Hoven
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
Brandende gloeilamp

Goedgekeurde projecten EIC

De EIC is onderdeel van Horizon Europe, het nieuwe en grootste subsidieprogramma van Europa om innovaties aan te jagen. De EIC bestaat uit drie instrumenten, waaronder de EIC Accelerator die zich richt op innovaties met een TRL van 5-6 tot en met 9. Onlangs is de tweede beoordelingsronde van dit instrument afgerond. Voor Nederland duidelijk met succes. Nederlandse startups kregen maar liefst € 64 miljoen aan ondersteuning.

De totaal verkregen financiering via de EIC Accelerator bestaat uit € 20,6 miljoen subsidie en € 43,7 miljoen investering. De innovatieve projecten van de tien winnende partijen zijn divers. Maar dat ze allemaal belangrijke wereldwijde problemen aanpakken met baanbrekende, hoogstaande innovaties is duidelijk.

  • Allero Therapeutics: ontwikkelt een immunotherapie om glutenallergie (coeliakie) te genezen.
  • AquaBattery: maakt een duurzame, goedkope batterij op basis van zoutwater om groene energie op te slaan.
  • Dawn Aerospace: ontwikkelt technologie voor duurzame nanosatellieten voor in de ruimte.
  • DENS: maakt een duurzame energiegenerator voor bouwplaatsen, om de CO2-uitstoot in de bouw te verlagen.
  • Fibriant: produceert recombinant fibrinogeen, een eiwit dat voorkomt in ons bloed en een belangrijke rol speelt bij bloedstolling, weefselherstel en afweerreacties.
  • GATT Technologies: maakt een biologisch afbreekbare tape die als hechtmiddel kan worden gebruikt bij darmoperaties.
  • NG sensors: maakt een draagbare massa-spectrometer om al vroeg in de agri-foodketen contaminaties te detecteren. Deze innovatie maakt ons voedsel veiliger.
  • Sympower: maakt een stabiel en betrouwbaar elektriciteitsnet op basis van groene energie mogelijk. Sympower regelt de energievraag, waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen op piekmomenten niet meer nodig is.
  • QphoX: bouwt 's werelds eerste Quantum modem, dat kwantumcomputers aan elkaar verbindt.
  • Xeltis: ontwikkelt een kunstbloedvat om hart-bypassoperaties beter te kunnen uitvoeren.

Ook EIC aanvragen?

Bent u ook op zoek naar een middel om de financieringskloof tussen de late stadia van onderzoeks- en innovatieactiviteiten en de overname door de markt te overbruggen? Financiering dus om op een doeltreffende manier baanbrekende en marktcreërende innovatie mogelijk te maken? Subsidiefocus is expert op het gebied van Europese financieringsaanvragen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie of advies over de financieringsmogelijkheden voor uw startup contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de European Innovation Council (EIC)? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan