MIT Haalbaarheid: nu € 20.000 per aanvraag

24 januari 2019
Artikel

Dit voorjaar wordt de subsidie Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) weer opengesteld. Elk jaar komen er meer subsidieaanvragen voor deze subsidie binnen dan waarvoor budget is. Daarom besloot de overheid om in 2019 het maximale subsidiebedrag voor een haalbaarheidsonderzoek te verlagen van € 25.000 naar € 20.000. Zo kunnen er meer projecten worden goedgekeurd.

Portretfoto van Roy Hoven
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
MIT

MIT Haalbaarheid 2019 -  Subsidieprogramma

De overheid wil met het MIT-subsidieprogramma (Mkb-innovatiestimulering Topsectoren) de betrokkenheid van het mkb bij de topsectoren van Nederland vergroten. Binnen het programma Mkb-innovatiestimulering Topsectoren is het mogelijk om voor twee activiteiten subsidie te ontvangen: haalbaarheidsonderzoek (MIT Haalbaarheid) en innovatieprojecten die in samenwerkingsverband worden uitgevoerd (MIT R&D Samenwerking). In het voorjaar is hiervoor de openstelling van het haalbaarheidsonderzoek en in de zomer (11 juni tot en met 10 september) is er een openstelling voor de samenwerkingsprojecten.

Subsidie aanvragen voor haalbaarheidsonderzoek in 2019

Bedrijven die de economische en/of technische risico’s willen onderzoeken, kunnen dus binnen het programma Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) subsidie aanvragen voor een haalbaarheidsonderzoek. In 2019 kunnen mkb-bedrijven hun subsidieaanvraag indienen van 9 april tot en met 10 september.

Subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De ervaring leert dat op de eerste dag het subsidiebudget ruimschoots wordt overschreden en er dan een loting plaatsvindt, dus wees er snel bij!

Daarnaast bleek ook afgelopen jaar dat een kwalitatief goed projectplan noodzakelijk is om goedkeuring te krijgen als u door de voorselectie heen bent. Heeft u al plannen om de economische of technische risico’s van uw innovatieproject in kaart te brengen? Neem dan contact op met Roy Hoven, onze manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Roy. Hij adviseert u graag over de subsidiemogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Ook interessant voor u:

 

Wilt u meer weten over de MIT Haalbaarheid 2019? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan