Nieuwe subsidiemogelijkheden voor mkb-ondernemers in het voorjaar!

9 januari 2018
Artikel

Bent u van plan om een nieuw project te starten, maar wilt u eerst de technische of economische risico’s in kaart brengen? De mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT-regeling) biedt u dan goede subsidiekansen. Met deze regeling wil de overheid de betrokkenheid van het mkb bij de Topsectoren in Nederland vergroten. U kunt binnen de regeling subsidie aanvragen voor verschillende soorten projecten. 

Portretfoto van Roy Hoven
geschreven door:
Roy Hoven Manager innovatie
Ondernemers werken aan onderzoeksproject

MIT- regeling 2018

Er zijn verschillende soorten projecten die binnen de MIT uitgevoerd kunnen worden, zoals innovatie-adviesprojecten, haalbaarheidsstudies en R&D-samenwerkingsprojecten. Zuid-Holland heeft als eerste provincie aangegeven dat het vanaf april 2018 mogelijk is om voor haalbaarheidsstudies subsidie aan te vragen. Naar verwachting wordt de MIT-regeling dan ook opengesteld in andere regio’s. Het aanvragen voor innovatie-adviesprojecten zal in elk geval in de provincie Zuid-Holland in 2018 niet mogelijk zijn. Later dit jaar zal in deze provincie wel een MIT-openstelling voor R&D-samenwerkingsprojecten zijn. Voor meer informatie hierover: houd onze website in de gaten of meld u aan voor onzee nieuwsbrief. 

Voordelen

In 2017 was het subsidiepercentage voor haalbaarheidsstudies 40% met een maximum van € 25.000 dat aan subsidie verkregen kon worden. Voor R&D-samenwerkingsprojecten gold in 2017 een maximum van € 200.000 subsidie voor kleine R&D-samenwerkingsprojecten. Voor grotere R&D-samenwerkingsprojecten (aangevraagde subsidie boven € 200.000) kon er maximaal € 350.000 subsidie verkregen worden. Het subsidiepercentage voor R&D-samenwerkingsprojecten is 35%.

Aanvragen haalbaarheidsstudies

In het verleden gold voor haalbaarheidsstudies het ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’-principe. Belangrijk dus om als één van de eerste uw projectplan in te dienen bij het juiste loket. Bent u van plan om dit jaar een haalbaarheidsstudie uit te voeren en weet u niet of u in aanmerking komt voor subsidie? Maak dan gauw een afspraak met één van de consultants van Subsidiefocus! 
 

Wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden voor mkb-ondernemers? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan