Nog steeds subsidiebudget voor innovatieprojecten van mkb-ondernemingen in Oost-Nederland

11 oktober 2018
Artikel

Bent u als mkb-ondernemer uit Gelderland of Overijssel van plan om een innovatief project uit te voeren samen met een andere partner uit de regio? Wellicht kan een subsidie van het Operationeel Programma Oost (OP-Oost) u net dat financiële steuntje in de rug geven om uw projectidee ook daadwerkelijk te starten. Er is nog voldoende budget beschikbaar om projecten in te dienen, waardoor wellicht ook uw project in aanmerking kan komen voor subsidie!

Portretfoto Dick Uenk
geschreven door:
Dick Uenk Manager Innovatie
Kweekpotten

Subsidie Operationeel Programma Oost

Het Operationeel Programma Oost (OP-Oost) van de provincies Gelderland en Overijssel is een regionaal ontwikkelingsprogramma dat projecten op het gebied van algemene innovatie en koolstofarme economie in Oost-Nederland stimuleert. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet uw project aansluiten bij één van de volgende maatschappelijke uitdagingen:

  • gezondheidszorg;
  • (voedsel)veiligheid;
  • continuïteit en duurzaamheid van beschikbare energie;
  • demografische ontwikkelingen.

Om deze maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, heeft het OP-Oost sinds 21 maart drie openstellingen voor subsidieaanvragen. Die zijn gericht op drie typen projecten: Grote R&D-projecten, het stimuleren van proeftuinen en het stimuleren van cluster- en netwerkactiviteiten.

Subsidie voor research & development

Voor mkb-ondernemers uit Gelderland of Overijssel kan met name de subsidie voor Grote R&D-projecten erg interessant zijn. Als u in samenwerking met een andere partij een nieuw product ontwikkelt of onderzoekt, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie van 40% tot maximaal € 2 miljoen. Enkele voorbeelden van projecten binnen OP-Oost zijn projecten waarin prototypes voor procesautomatiseringssystemen of technologieën voor het afvangen van CO2 uit lucht en rookgassen worden ontwikkeld en gedemonstreerd.

Uw project kan ook in aanmerking komen voor deze subsidie als uw project gericht is op algemene innovatie of koolstofarme economie en wanneer u actief bent in één van de volgende sectoren: Agri en Food; Health; High Tech Systemen en Materialen en Energie en Milieutechnologie. Hierbij mag u ook samenwerken met een bedrijf uit een ondersteunende sector, zoals de ICT en Chemie. Minimaal aanvraagbedrag is € 350.000, waardoor uw begroting minimaal € 875.000 moet bedragen. Een voorwaarde hierbij is dat u als mkb-ondernemer ten minste 30% van de kosten van het project voor uw rekening neemt en dat experimentele ontwikkeling 25% van de kosten beslaat.

Nog steeds budget beschikbaar

Hoewel de regeling al sinds 21 maart 2018 openstaat voor subsidieaanvragen, is er volgens de laatste stand van zaken nog ruim voldoende subsidie beschikbaar om wellicht ook uw project te kunnen ondersteunen. De subsidie wordt toegekend volgens het ‘first come, first serve’-principe. De subsidies staan nu open voor aanvragen tot 28 februari 2019, zolang er budget beschikbaar is. De consultants van Subsidiefocus helpen u graag om de kwaliteit van uw aanvraag te waarborgen. Alleen aanvragen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de regeling komen immers in aanmerking voor subsidie! Wilt u weten of uw projectidee past binnen deze regeling? Neem gerust contact met ons op om te sparren over uw subsidiekansen binnen OP-Oost!

Wilt u meer weten over subsidie OP-Oost? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Dick
Portretfoto Dick Uenk
Manager Innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan