‘Ondersteuning leidt tot verdere ontwikkeling van mijn bedrijf’

12 maart 2021
Referentie

De eigenaar van Caprihoeve beschouwt Subsidiefocus als een afdeling van zijn bedrijf. “ Zij doen op financieel gebied wat mijn visie als ondernemer ondersteunt.”

Referentie door:
Wim van Wageningen, Caprihoeve
Foto van Caprihoeve

Wim van Wageningen runt sinds 2006 in Flevoland, iets ten noorden van Lelystad, een geitenhouderij. Hij hecht veel waarde aan duurzaamheid en wil de footprint van zijn bedrijf zo laag mogelijk krijgen. Zo zet hij mest van zijn geiten lokaal af in ruil voor gras. Investeren in energiebesparende projecten en diervriendelijkheid staan hoog op zijn agenda. “Om vooruit te komen, hoeft niet altijd alles groter. Ik geloof in ontwikkeling in de breedte en dus streef ik naar een financieel gezond bedrijf met oog voor dierwelzijn en milieu. Bij het vergaren van extra fondsen om mijn doelen te bereiken, is Subsidiefocus een belangrijke partner.”

Nieuwe stal en machines

“Ik was al klant bij ABAB toen ik in 2012 gebruik wilde maken van subsidiemogelijkheden. Mijn toenmalige contactpersoon heeft mij toen in contact gebracht met Subsidiefocus. Zij hebben mij begeleid bij (de voorloper van) de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) en bij de daaraan verbonden subsidieaanvragen voor een nieuwe melkgeiten- en lammerenstal en machines. De aanvragen zijn ingediend en voor een groot deel toegekend.”
Van Wageningen kon daardoor gebruikmaken van fiscaal voordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Een MDV-stal is een veestal met een lagere milieubelasting, maatregelen voor diergezondheid en dierenwelzijn en draagt bij aan een duurzame veehouderij. Aspecten die voor Van Wageningen belangrijk zijn. “Er zijn veel mogelijkheden op subsidiegebied, maar ik kies bewust alleen voor subsidieaanvragen die passen bij mijn visie.”

Wisselwerking

Subsidiefocus verzorgde ook de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) aanvraag voor zonnepanelen. Deze subsidieregeling, die inmiddels is uitgebreid naar de SDE++,  is er voor bedrijven die willen investeren in het produceren van duurzame energie. Van Wageningen: “Het aanvragen van een subsidie kan soms best spannend zijn. Je bent toch afhankelijk van een instantie als Qlip. Hoe zullen zij bepaalde regels interpreteren? Subsidiefocus kan dan als een soort breekijzer fungeren.”
Hij vervolgt: “Sinds zo’n vier jaar is Bart Entius mijn contactpersoon binnen ABAB en Dennis Timmermans is mijn aanspreekpunt bij Subsidiefocus. Onze samenwerking is een wisselwerking. Soms draag ik onderwerpen aan, soms komt Dennis met suggesties. We hebben regelmatig overleg om te zorgen dat we op één lijn zitten. Hoe kunnen we de plannen realiseren en voldoet Caprihoeve aan de criteria? Dennis en zijn collega’s zijn de experts. Hun ondersteuning leidt op financieel vlak tot verdere ontwikkeling van mijn bedrijf. Ik ben mijn bedrijf met niks begonnen. Dankzij de subsidies heb ik een financiële buffer kunnen opbouwen. De financier die ik vervolgens benaderde, zag mede daardoor goede toekomstmogelijkheden. Als ik die buffer niet had gehad, zou ik mijn bedrijf niet op deze manier hebben kunnen ontwikkelen.”

Meer weten?

De consultants van Subsidiefocus helpen u graag bij het bepalen of uw investering in aanmerking komt voor subsidie. Neem voor meer informatie contact op met Dennis Timmermans, onze consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Dennis

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31610208935
Whitepaper downloaden

Fiscaal voordeel behalen met Maatlat Duurzame Veehouderij

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan