Openstelling Zuid-Holland POP3 Samenwerking voor innovatie in het kader van EIP

4 september 2017
Artikel

De provincie Zuid-Holland opent van 4 september 2017 tot 1 november 2017 17.00 uur de POP3 subsidieregeling Samenwerking voor innovatie in het kader van het Europees Partnerschap voor innovatie (EIP). De openstelling is gericht op productiviteit en duurzaamheid in de landbouw. 

 

Portretfoto van Hans Jacobs
geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
akker

De overheid wil met de regeling projectgerichte samenwerkingsverbanden stimuleren en bevorderen. Een samenwerkingsverband moet op projectbasis werken aan een innovatievraag of -kans uit de praktijk. Het samenwerkingsverband moet minimaal bestaan uit één grondgebonden landbouwer en een partij uit de voedselketen of verwerkingsketen. Dit kunnen dus producenten of verwerkers zijn van voeding, maar ook distributeurs en retailers. De openstelling is specifiek bedoeld voor EIP-samenwerkingen; samenwerkingen bestaand uit Operationele Groepen (OG’s) in Nederland die deel uitmaken van het Europese (EIP)- netwerk. 

Activiteiten

Subsidie kan verkregen worden voor één van de volgende activiteiten:

  • het oprichten van een projectmatig samenwerkingsverband;
  • het gezamenlijk formuleren van een projectplan.

Thema’s

Projectsamenwerkingen moeten gericht zijn op handel in en voortbrenging van landbouwproducten en gericht zijn op minimaal één van de volgende thema’s:

  • verschuiving van de bestaande kostenreductiestrategie naar een meerwaardestrategie, met nieuwe marktconcepten, nieuwe verdienmodellen of meerwaardecreatie;
  • versterking van de positie van de primaire producent in de handelsketen.

Aanvragen

Aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. Tijdens de beoordeling krijgt de aanvraag punten toegekend op basis van aansluiting bij de volgende onderwerpen: kosteneffectiviteit, kans op succes, mate van effectiviteit en mate van innovatie. Bij alle te beoordelen punten vormt de samenwerking een belangrijk zwaartepunt. Minimaal aanvraagbedrag is € 50.000. Het budget voor deze openstelling is vastgesteld op € 200.000. 

 

Wilt u meer weten over deze subsidieregeling? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan