'Persoonlijk contact is onmisbaar bij samenwerking'

21 maart 2017
Referentie

Flex Industries is gespecialiseerd in het produceren van stationaire interne transportsystemen. Met twintig medewerkers bedient de organisatie productiebedrijven in alle sectoren, waarbij de focus ligt op de food- en verpakkingsindustrie. Subsidiefocus neemt het bedrijf veel werk uit handen. “Subsidiefocus ontzorgt ons.”

Referentie door:
Erwin van den Berkmortel, Flex Industries
Directeur en eigenaar Erwin van den Berkmortel van Flex Industries

Directeur en eigenaar Erwin van den Berkmortel nam het bedrijf in 2006 over. “Flex Industries startte in de jaren negentig met het produceren van aluminiumprofielen voor afschermingen en machineframes. Inmiddels ontwikkelde het bedrijf dit product door en stelde op basis van modulair denken een geheel eigen programma samen. Maatwerk is de toegevoegde waarde voor onze klanten.”  

Compenseren

Flex Industries is continu bezig met (door)ontwikkeling en innovatie. “Op jaarbasis gaan hier dus veel uren in zitten. Door aanspraak te maken op WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) kunnen we een deel van onze loonkosten met deze fiscale regeling compenseren”, aldus Van den Berkmortel.

Persoonlijk contact

Voor het aanvragen van de subsidie werkt het bedrijf al lange tijd succesvol samen met Subsidiefocus. “Als organisatie zetten wij sterk in op co-engineering. Wij hebben verstand van transport en onze klanten van machinebouw, we ontzorgen elkaar. In de samenwerking met een partner vind ik dit heel belangrijk. Je moet goed met elkaar kunnen communiceren en persoonlijk contact is hierbij onmisbaar. Onze samenwerking met Subsidiefocus ervaar ik ook zo, inmiddels is er een vertrouwensband ontstaan. Subsidieadviseur Pieter Braat informeert mij over subsidiemogelijkheden en ik houd hem op de hoogte van waar wij mee bezig zijn. Als we kansen zien, stelt hij op basis van onze input een aanvraag en projectplan op en zorgt voor alle administratieve handelingen.”

Mogelijkheden

Subsidiefocus neemt Van den Berkmortel en zijn bedrijf veel werk uit handen. Bij het uitwerken van een aanvraag komt immers veel kijken. “Omdat we zelf niet in de gaten kunnen houden welke subsidies er allemaal zijn, zouden we zonder de samenwerking met Subsidiefocus een hoop mogelijkheden mislopen. Zo doorliepen we onlangs een adviestraject voor de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Dit traject konden we deels financieren met subsidie. Een mooi voorbeeld van hoe goed Subsidiefocus onze organisatie inmiddels kent en dat we elkaar op de hoogte houden van wat er speelt. Subsidiefocus ontzorgt ons en daardoor zie ik de samenwerking ook naar de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan