Populaire MIT-regeling in april open voor aanvragen

18 januari 2020
Artikel

De populaire MIT-subsidieregeling gaat in het voorjaar van 2020 weer open voor aanvragen. De subsidieregeling wordt voor heel Nederland op hetzelfde moment opengesteld. De verschillende landsdelen hebben eigen loketten waar u uw subsidieaanvraag kunt indienen.

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
MIT-regeling

Subsidie voor innovatieve ondernemers

Behoort uw onderneming tot een topsector, dan kunt u in april subsidie aanvragen voor de uitvoering van een haalbaarheidsproject gericht op innovatie. In een haalbaarheidsproject worden de technische en economische risico’s voor de ontwikkeling van een nieuw proces, product of dienst in kaart gebracht. Deels kan dit ingevuld worden door het uitvoeren van industrieel onderzoek of het doen van experimentele ontwikkeling.

Aanvragen subsidie

U kunt een subsidieaanvraag indienen vanaf 7 april tot en met 10 september 2020. Subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De ervaring leert dat de regeling vaak al op de eerste dag een budgetovertekening kent. Een goede voorbereiding is dan ook van groot belang om tijdig een kwalitatief goede aanvraag in te kunnen dienen. De looptijd van een project mag maximaal één jaar duren, waarbij binnen vier maanden na het indienen van de aanvraag gestart moet worden met de uitvoering van de activiteiten. De te ontvangen subsidie bedraagt maximaal € 20.000 met een subsidiepercentage van 40%.

Bij een succesvolle subsidieaanvraag hoort een goede voorbereiding. Vergroot uw kans op goedkeuring en neem contact op met de experts van Subsidiefocus. Voor elke topsector beschikken wij over een expert met passende specialistische kennis.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Mkb-innovatiestimulering Topsectoren(MIT)? Neem dan contact op met Roy Hoven via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail.

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over de MIT-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan