‘Samen kijken we voor welk project er subsidiemogelijkheden zijn’

9 juli 2018
Referentie

Een ideeënfabriek: dat is Jeroen Franssen, creative director van 4 People Communications. De ondernemer ziet kansen en benut die voor uiteenlopende doeleinden en uitdagingen. Zoals het bedenken en realiseren van een commerciële of maatschappelijke, fysieke of digitale oplossing. Zo ontwikkelt hij momenteel een tool voor dementerende ouderen, waardoor zij zich veiliger kunnen voelen. Voor dit laatste project vroeg Subsidiefocus namens de ondernemer succesvol MIT-haalbaarheidssubsidie aan. 

Referentie door:
Jeroen Franssen, 4 People Communications
Jeroen Franssen 4 People Communications

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. Een grote angst van deze mensen is dat ze verdwalen en niet meer weten waar ze vandaan komen. Daar heeft 4 People Communications wat op bedacht: Alert ICE (in case of emergency). Simpel gezegd krijgt de patiënt een unieke tag in de vorm van een herkenbare Alert ICE-clip of -hanger. Komt deze persoon terecht in een situatie waarin hij hulp nodig heeft, dan kan iedere passant of hulpverlener de tag scannen met de mobiele telefoon. Informatie zoals bijvoorbeeld naam, gegevens van contactpersonen en andere noodzakelijke informatie wordt dan zichtbaar. De drager kan deze gegevens bij verwarring ook zelf opvragen, eventueel met navigatie naar het huis-/zorgadres. Jeroen is nog in gesprek met organisaties als Alzheimer Nederland en de ambulancediensten om het systeem zo breed mogelijk te kunnen inzetten.

Veel werk

De ondernemer kwam via zijn netwerk in contact met Patrick Verschure, consultant innovatie bij Subsidiefocus. “In het verleden hebben we wel zelf geprobeerd subsidie aan te vragen, maar het is ontzettend veel werk en op dat gebied liggen mijn kennis en vaardigheden nu eenmaal niet. En dus verzorgde Patrick voor ons de aanvraag voor MIT-Haalbaarheid voor Alert ICE. En dat is gelukt, we kregen een go om de haalbaarheidsstudie uit te voeren. Nu zijn we aan het onderzoeken of het project ook in aanmerking komt voor MIT-subsidie voor een R&D-samenwerkingsproject. Er zijn zo veel mogelijkheden.”

Daarnaast is Jeroen onder meer, samen met een team en enkele wetenschappers, een hulpmiddel aan het ontwikkelen voor de gezondheidzorg om snel vast te kunnen stellen of een persoon hoogsensitief is. Door overprikkeling kunnen deze mensen gezondheidsklachten krijgen. Ook voor dit project bekijkt de ondernemer samen met Subsidiefocus of er subsidiemogelijkheden zijn voor onderzoek en validatie. “Het is vooral heel lastig om te bepalen onder welke categorie we deze tool moeten scharen. Samen met Patrick kijken we nu welk project in aanmerking kan komen voor welke subsidie.”

Scherp projectplan

Hoe gaat een subsidieaanvraag in zijn werk? Jeroen: “Patrick levert het raamwerk aan en noemt de criteria waaraan het project moet voldoen. Daarna schrijft hij dit verder uit en stelt aanvullende vragen. Het plan gaat zo twee a drie keer op en neer tot het een scherp projectplan is. Ik ben heel erg tevreden over deze samenwerking met Subsidiefocus en verwacht dat daar nog veel meer uit gaat komen. Zeker gelet op de innovaties die we nu voorbereiden .” 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
0031736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan