Subsidie MKB Idee voor eigen opleiding De Romein

11 juni 2021
Referentie

De Romein Infra en Milieu vroeg in samenwerking met Subsidiefocus de subsidie MKB Idee aan. Mét succes: onlangs werd de subsidie van €124.999 toegekend. Bovendien werd de subsidieaanvraag van alle 231 inzendingen als beste beoordeeld!

Referentie door:
Chaya Vos-Verhagen, De Romein
grondwerkmachine

Praktijkgerichte academy

De Romein is specialist in grondverzet bij het ondersteunen van overheden en bedrijven in onder meer kabelaanleg en pijpleidingenbouw, specifiek voor de energietransitiemarkt. Een voorbeeld hiervan is het grondwerk voor de aanleg van pijpleidingen en de realisatie van een hoogspanningsnet. "Voor dit internationale en specialistische werk is het lastig om aan goed geschoold personeel te komen", vertelt Human Resource Manager Chaya Vos-Verhagen van De Romein. "Daarom willen we een eigen praktijkgerichte academy starten om zelf ons personeel op te leiden. Onze medewerkers hebben kennis en de juiste begeleiding nodig om dit werk te kunnen doen, de bestaande opleidingen voldoen hierin niet volledig."  

Subsidiemogelijkheden

Vos ging op zoek naar subsidiemogelijkheden. Ze downloadde op de website van Subsidiefocus het whitepaper over de subsidieregeling SLIM. Patrick Verschure, consultant innovatie bij Subsidiefocus, nam contact met haar op. Vos: "Ik ben met Patrick in gesprek gegaan om te kijken welke subsidiemogelijkheden er nog meer waren en zo is het balletje gaan rollen. Uiteindelijk bleek MKB Idee het best te passen bij onze plannen en vroegen we deze subsidie aan." MKB Idee is bedoeld voor mkb-bedrijven die willen investeren in hun personeel, maar hierbij tegen belemmeringen aanlopen. Recent kreeg De Romein bericht dat de subsidie van maar liefst € 124.999 is toegekend.

Kwaliteitsniveau

Met deze subsidie kan De Romein de academy gaan opstarten. Vos: "Maar zo'n tien procent van ons werk is in Nederland, de rest in het buitenland. Ons personeel daar werkt bijvoorbeeld aan kabels van hoogspanningsmasten. Als basisopleiding hebben zij vaak de SOMA-machinistenopleiding gedaan of een GWW-opleiding. Voor de academy gaan we zelf leermeesters aanstellen, die al bij ons werken en het gewenste kwaliteitsniveau hebben. Het is de bedoeling dat deze opleiding vanaf januari wordt opgenomen in ons onboarding-programma. Ook kunnen andere bedrijven hun personeel hier op termijn laten opleiden. We willen hiervoor gaan samenwerken met onder andere het opleidingsinstituut SOMA."

Tijdig informeren

Vos is erg tevreden over de samenwerking met Subsidiefocus. "Ik vertelde Patrick wat onze plannen waren en hij stelde hierover veel vragen. Aan de hand van deze informatie schreef hij een plan. Op details heb ik dit bijgeschaafd. Ook zorgde ik voor aanvullend cijfermateriaal, zoals het aantal moeilijk invulbare vacatures in deze sector. Het contact met Subsidiefocus verloopt voorspoedig. Patrick informeert ons tijdig als we ergens aan moeten denken. Zo moeten we voor de verantwoording van het project gegevens aanleveren bij de subsidieverstrekker. Ook de juiste documenten hiervoor verzorgt Subsidiefocus voor ons. Afspraken over de realisatie en voortgang staan in de planning. Op die manier kunnen we goed monitoren of alles volgens planning loopt of dat we misschien uitstel moeten aanvragen. We krijgen nu elke drie maanden een deel van de subsidie. Als alles goed gaat, hopen we komende winter de eerste medewerkers te kunnen gaan bijscholen."

Meer informatie

Wilt u sparren over MKB Idee of andere subsidiemogelijkheden? Neem contact op met Patrick Verschure, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een mail. Naast MKB Idee zijn er nog meer interessante subsidies voor personeel. Een overzicht van deze subsidies kunt u terugvinden op onze overzichtspagina 'Subsidies en personeel'.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over MKB Idee? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan