Subsidie voor de taalontwikkeling van uw werknemers

1 augustus 2018
Artikel

Heeft u als werkgever te maken met laaggeletterde medewerkers? Dan is de subsidieregeling Tel mee met Taal wellicht interessant voor u.

Portretfoto van Mariska Teurlings
geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Werknemers bezig met taalopleiding

De subsidieregeling Tel mee met Taal is erop gericht om zoveel mogelijk mensen en kinderen te helpen hun taalvaardigheid te vergroten. Scholen, bibliotheken, werkgevers, samenwerkingsverbanden, instellingen voor jeugdgezondheidszorg of voorschoolse voorzieningen kunnen subsidie krijgen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Als werkgever kunt u subsidie aanvragen voor scholing die leidt tot een betere taalvaardigheid van uw werknemers. Heeft u als werkgever medewerkers die voor één of meer taalonderdelen F2 of lager scoren? Dan kunt u subsidie aanvragen voor een of meerdere opleidingstrajecten of cursussen. Het taalvaardigheidsniveau van de medewerker moet zijn vastgesteld voordat wordt aangevangen met het opleidingstraject. 

Subsidie aanvragen

U kunt het opleidingstraject uitbesteden of zelf uitvoeren. De kosten zijn maximaal 67% subsidiabel. Per taaltraject per cursist kan maximaal € 1.500 verkregen worden. In totaal mag de subsidieaanvraag maximaal € 200.000 bedragen. Subsidieaanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. De subsidieregeling is opengesteld van 1 augustus tot en met 15 oktober 2018.

Wilt u meer weten over subsidie voor aanpak van laaggeletterdheid? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Mariska
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan