Subsidie voor glastuinbouwers die investeren in energie-efficiëntie

16 oktober 2018
Artikel

Bent u een glastuinbouwer en wilt u investeren om de energie-efficiëntie van uw onderneming te verhogen? Doe dan mee aan de subsidieregeling Energie Efficiëntie Glastuinbouw! Door deel te nemen aan de regeling kunt u subsidie ontvangen voor het investeren in maatregelen die de energie-efficiëntie verhogen. Het is niet mogelijk om binnen deze subsidieregeling te investeren in het opwekken van energie.

Portretfoto van Hans Jacobs
geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
Bladeren

Subsidie voor verlagen energieverbruik glastuinbouwers

Het doel van de huidige openstelling is het verlagen van het energiegebruik van glastuinbouwers. Wanneer glastuinbouwers alleen of in samenwerkingsverband investeren in minimaal één van de volgende maatregelen kan subsidie verkregen worden:

  • tweede energiescherm maximaal € 150.000;
  • fysieke aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster maximaal € 150.000;
  • fysieke aansluiting op een biogas- of kooldioxide- netwerk of-cluster maximaal € 50.000;
  • luchtbehandelingssysteem waarmee energiezuinig kaslucht wordt ontvochtigd maximaal € 187.500.

Voorwaarden voor subsidie

De subsidie bedraagt 25% van de subsidiabele kosten. Er moet minimaal € 5.000 aan subsidie worden aangevraagd. Per maatregel zijn specifieke eisen geformuleerd. Zo moet een eerste energiescherm aanwezig zijn, wanneer geïnvesteerd gaat worden in een tweede energiescherm. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het toe te passen oppervlak en de gekozen maatregel. Bij investering in een tweede energiescherm geldt een subsidie van € 6 per vierkante meter als het totaaloppervlak meer dan vier hectare is. Wanneer het totaaloppervlak kleiner is dan vier hectare is de vergoeding € 7 per vierkante meter. Er moet een overeenkomst zijn met de leverancier om deel te kunnen nemen. In deze overeenkomst staat specifiek dat de overeenkomst ontbonden wordt wanneer geen subsidie wordt toegekend. Wanneer subsidie wordt toegekend moet de investering binnen 2,5 jaar zijn uitgevoerd. 

Vraag nu subsidie aan

Subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. U kunt tot 9 november 17:00 uur subsidie aanvragen. Overweegt u te investeren in een energiebesparende maatregel voor uw glasopstanden?  Neem dan contact op met de consultants van Subsidiefocus. Graag bespreken wij met u de mogelijke subsidiekansen en begeleiden uw aanvraagtraject.

Wilt u ondersteuning bij uw subsidieaanvraag? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan