Subsidie voor haalbaarheidsonderzoek Sportinnovators

8 oktober 2019
Artikel

In samenwerking met een andere partij onderzoek doen naar het daadwerkelijk op de markt brengen van een sportinnovatie? De nieuwe subsidieopenstelling van het Sportinnovator-subsidietraject biedt u deze kans!
 
 

Portretfoto van Mariska Teurlings
geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Subsidie voor sportinnovaties

Ontwikkeling van de sportsector

Om de sportsector te laten groeien en ontwikkelen, is samenwerking tussen sport, wetenschap, bedrijfsleven en de overheid essentieel. Het uiteindelijk doel is uiteraard om kansrijke innovaties daadwerkelijk in de praktijk terecht laten komen. Het huidige programma voor sportinnovators is verdeeld in verschillende fases. 
Op dit moment kunt u een aanvraag indienen voor de eerste fase; het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. De studie moet inzichtelijk maken wat aan ontwikkeling en onderzoek nodig is en welke risico’s er zijn voor het behalen van succes. De tweede fase zal zich richten op het (door)ontwikkelen richting praktijk met behulp van industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling.

Haalbaarheidsstudie

Binnen de huidige eerste oproep wordt gezocht naar consortia die een haalbaarheidsstudie willen uitvoeren met focus op minimaal één van onderstaande thema’s:

  • bewegen, gericht op technologische innovaties (onder andere games) om inactieve doelgroepen in beweging te krijgen;
  • materialen, gericht op innovatieve methodes die bijdragen aan duurzame sportaccommodaties;
  • voeding, gericht op het verbeteren van uithoudingsvermogen en herstel van topsporters.

Naast de focusthema’s zijn ook aanvragen die gericht zijn op innovaties die bijdragen aan het verminderen van het aantal sportblessures welkom. Heeft u een ander thema in gedachten en wilt u wel graag subsidie aanvragen? Dat kan ook, maar dan moet u uitgebreid onderbouwen wat de aansluiting is bij de doelstellingen van het Nationaal Sportakkoord.

Een consortium moet bestaan uit één of meerdere bedrijven die in samenwerking met een andere organisatie een haalbaarheidsstudie uitvoeren. De expertise van de samenwerking is van groot belang.

Subsidie Sportinnovators aanvragen

Aanvragen kunnen tot en met 10 december 2019 14.00 uur worden ingediend. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten. Het maximale subsidiebedrag per haalbaarheidsstudie is € 30.000. De doorlooptijd van het project mag maximaal vijf maanden zijn. Voor de oproep is in totaal € 420.000 beschikbaar. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u contact opnemen met Mariska Teurlings, consultant innovatie, op 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Mariska
Icoon subsidiescan

Ontdek uw subsidiekansen

Vul de subsidiescan in
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan