Subsidie voor investeringen Limburgse landbouwers

16 april 2019
Artikel

De provincie Limburg wil landbouwers met subsidie stimuleren om te investeren in het meten van emissies uit bestaande stallen. Bent u landbouwer in Limburg en wilt u investeren in uw bestaande stal? Dan is deze regeling wellicht interessant voor u.

Portretfoto van Hans Jacobs
Geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
Akker van een Limburgse landbouwer

Welke investeringen komen in aanmerking voor subsidie?

Om meer inzicht te krijgen in de daadwerkelijke uitstoot van veehouderijbedrijven is het vanaf juni mogelijk om subsidie te ontvangen voor het investeren in meettechniek. De investering moet gericht zijn op het inzichtelijk maken van uitstoot van ammoniak, fijnstof en geur, en/of verminderen van de ammoniak-, fijnstof-, en geurblootstelling van de omgeving. De investering moet gericht zijn op het meten van normen die verdergaan dan de geldende wet- en regelgeving. Subsidie kan verkregen worden voor het fysieke investeren in meetinstrumenten in en rondom de stal, software voor meetmanagement en begeleiding/coaching van de landbouwer voor de uitvoering van de metingen.

Subsidie aanvragen

De aanvraag moet gedaan worden door een landbouwer (veehouder). De te verkrijgen subsidie bedraagt 60% van de subsidiabele kosten bij aanvraag voor 1 juni 2020 en 50% bij aanvragen na 1 juni 2020. Aanvragen kunnen gedaan worden vanaf 1 juni 2019. Maximaal kunt u € 10.000 subsidie per stal verkrijgen en maximaal € 20.000 per bedrijf.

Geïnspireerd geraakt? Neem dan contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail Hans. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over deze subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan