Subsidie voor praktijkgericht onderzoek en innovatie

10 september 2019
Artikel

Voor een onderneming kan het erg interessant zijn om in samenwerking met een hogeschool onderzoek te doen naar nieuwe materialen, methodes of bijvoorbeeld dienstconcepten. Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek (SIA) stimuleert dit soort samenwerkingen graag met subsidie voor dergelijke projecten.

Portretfoto van Mariska Teurlings
geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
schoolbanken praktijkgericht onderzoek

Subsidie voor verkennend onderzoek

Doel van de regeling KIEM-hbo 2019 is het stimuleren van hogescholen en het bedrijfsleven om samen verkennend onderzoek uit te voeren, zoals een haalbaarheidsstudie. Het resultaat kan zeer divers zijn: denk bijvoorbeeld aan nieuwe onderzoeksvragen, netwerkactiviteiten, prototypes, modellen of productconcepten. De regeling is niet aan thema’s gebonden.  

Subsidie aanvragen

De aanvraag moet gedaan worden door een hogeschool, waarbij een lector of senior onderzoeker verantwoordelijk voor het project moet zijn. Vanuit de praktijk doen minimaal twee deelnemers mee aan het project. Per project kan een subsidie van € 20.000 verkregen worden. De looptijd van het project mag maximaal twaalf maanden bedragen. Tijdens de beoordeling wordt gekeken naar vier specifieke criteria: vraagarticulatie, netwerkvorming, innovatie en de haalbaarheid van het project. 

Subsidie aanvragen

Aanvragen kunnen tot en met 26 november 14.00 uur worden ingediend. In totaal is voor deze regeling € 2,6 miljoen gereserveerd De aanvragen worden behandeld op volgorde van indienen. Het is dus slim om snel uw aanvraag in te dienen. Neem contact op met consultant subsidies Mariska Teurlings, op 073-64565475 of per e-mail
 

Ook interessant voor u

- openstelling subsidie praktijkleren 

- praktijkleren

- subsidie praktijkleren blijft bestaan

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Mariska
Icoon subsidiescan

Ontdek uw subsidiekansen

Vul de subsidiescan in
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan