Subsidiekansen voor investeringen in duurzame energie

16 januari 2018
Artikel

Gaat u in 2018 investeren in een duurzame verwarmingsinstallatie? Vergeet dan niet uw beoogde installatie op subsidiemogelijkheden te controleren. 

Portretfoto Dennis Timmermans
geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
pellets voor pelletkachel

Investeringssubsidie voor duurzame energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een subsidieregeling waarmee de overheid bedrijven en particulieren stimuleert om te investeren in duurzame verwarmingsinstallaties. Ook in 2018 kunt u gebruikmaken van deze regeling. Het subsidieplafond bedraagt in 2018 € 100 miljoen, een verhoging van € 10 miljoen ten opzichte van 2017. U kunt subsidie krijgen bij de aanschaf van de volgende vier soorten installaties:

  • zonneboilers;
  • warmtepompen;
  • biomassaketels;
  • pelletkachels.

Van iedere soort installatie komen verschillende apparaten in aanmerking voor een subsidie. De hoogte van de subsidie die u kunt ontvangen is afhankelijk van het type en de energieprestatie van het specifieke apparaat. Alleen de apparaten die vermeld staan op de Apparatenlijsten van 2018 komen in aanmerking voor subsidie.

Aanvragen subsidie

Het aanvragen van ISDE-subsidie is het gehele jaar mogelijk voor zowel bedrijven als particulieren. Belangrijk is te weten dat de aanvraagprocedure en de subsidievoorwaarden verschillen. Het is daarom verstandig om u te laten adviseren door de consultants van Subsidiefocus voordat u een overeenkomst tot aanschaf van een installatie aangaat.
 

Wilt u meer weten over de Investeringssubsidie Duurzame Energie? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Dennis
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan