Subsidiekansen voor investeringen in duurzame verwarmingsinstallaties

4 mei 2020
Artikel

Gaat u in 2020 investeren in een duurzame verwarmingsinstallatie? Vergeet dan niet uw beoogde installatie op subsidiemogelijkheden te controleren. 

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
Heater

Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een subsidieregeling waarmee de overheid bedrijven en particulieren stimuleert om te investeren in duurzame verwarmingsinstallaties om de CO2-uitstoot terug te dringen. Sinds 2020 vallen pelletkachels en biomassaketels niet meer onder de ISDE-regeling. Daarnaast kan er geen financiering meer aangevraagd worden voor apparaten die geplaatst worden in bouwwerken als de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd. Gelukkig geldt er voor particulieren een overgangsregeling en is subsidie nog steeds mogelijk.

Overgangsregeling

Door de overgangsregeling kunnen particulieren nog steeds subsidie aanvragen voor pelletkachels, biomassaketels, warmtepompen en zonneboilers. De regeling is tijdelijk en de voorwaarden zijn als volgt:

  • Heeft u vóór 1 januari 2020 een pelletkachel of biomassaketel geïnstalleerd in uw eigen woning? Dan heeft u na installatie nog zes maanden om subsidie aan te vragen.
  • Heeft u vóór 1 januari 2020 een warmtepomp of zonneboiler aangeschaft voor een woning waarvan de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd? En heeft u de warmtepomp of zonneboiler vóór 1 juli 2020 geïnstalleerd? Dan kunt u na installatie nog zes maanden subsidie aanvragen.

Subsidie aanvragen

U kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen.

Verschillende apparaten komen in aanmerking voor subsidie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type en de energieprestatie van het specifieke apparaat. Alleen apparaten die vermeld staan op de Apparatenlijsten van 2020 komen in aanmerking. U kunt tot uiterlijk 31 december 2020 subsidie aanvragen. 

Meer weten?

De consultants van Subsidiefocus helpen u graag bij het bepalen of uw investering in aanmerking komt voor subsidie. Neem voor meer informatie over de ISDE contact op met Dennis Timmermans, onze consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Dennis. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over de Investeringssubsidie Duurzame Energie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan