Subsidiekansen voor transportprojecten

11 januari 2019
Artikel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) stelt de Subsidieregeling Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties in Transport (DKTI) begin 2019 weer open voor subsidieaanvragen. Bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties die duurzame transportoplossingen ontwikkelen, kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie.

Portretfoto Dick Uenk
geschreven door:
Dick Uenk Manager Innovatie
Vrachtwagen met vliegtuig

Met een subsidie van de DKTI-Transport regeling kunnen ondernemers, kennisinstellingen en andere organisaties een deel van hun kosten voor de ontwikkeling van transportoplossingen met weinig of geen CO2-uitstoot vergoeden. De regeling richt zich hierbij op verschillende thema’s:

  • Elektrisch rijden en varen;
  • Efficiënte schepen;
  • Rijden op waterstof;
  • Biobrandstoffen in de luchtvaart, scheepvaart en zwaar wegverkeer.

Met de DKTI-regeling ondersteunt de overheid demonstratieprojecten voor duurzaam vervoer waarvan de innovatie nog niet op de markt is, een sterke businesscase heeft en levensvatbaar is. Hiermee wil de overheid bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen uit het Energieakkoord en het Klimaatakkoord. Binnen de regeling zijn er voor verschillende typen projecten subsidies beschikbaar:

typen projecten subsidies

Het subsidiepercentage is afhankelijk van het type project dat u gaat uitvoeren en van het type organisatie. Voor experimentele ontwikkeling is het subsidiepercentage maximaal 25% van de kosten, maar als u een middelgrote of een kleine onderneming bent, kunt u in aanmerking komen voor een verhoging van het percentage van 10% of 20%. Voor haalbaarheidsstudies bedraagt het percentage maximaal 50% van de kosten, waarbij u afhankelijk van het type organisatie in aanmerking kunt komen voor een verhoging van het subsidiepercentage.

Subsidie aanvragen

Gaat u in 2019 een nieuwe oplossing ontwikkelen en demonstreren waarmee u CO2-uitstoot kunt verlagen? Neem dan contact op met de consultants van Subsidiefocus! Hoewel het nog niet bekend is wanneer de regeling wordt opengesteld, maken wij graag vrijblijvend kennis met u om te onderzoeken of uw projectidee in aanmerking kan komen voor subsidie.

Wilt u meer weten over de DKTI-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Dick
Portretfoto Dick Uenk
Manager Innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan