Subsidieregeling herbestemming agrarische gebouwen in Noord-Brabant opnieuw opengesteld

19 februari 2018
Artikel

Bent u agrariër en weet u niet wat u met uw leegstaande bedrijfspand aanmoet? Vraag dan een voucher aan van de Provincie Noord-Brabant om advies te krijgen over de herbestemming van uw pand.

Portretfoto van Mariska Teurlings
geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
agrarisch gebouw

Subsidieregeling vouchers vrijgekomen agrarische bedrijfslocaties Noord-Brabant

De Subsidieregeling vouchers vrijgekomen agrarische bedrijfslocaties Noord-Brabant (VABimpuls) was de vorige aanvraagperiode een doorslaand succes. Daarom stelt de provincie Noord-Brabant deze regeling vanaf 1 maart tot het einde van 2018 opnieuw open voor aanvragen. Met een voucher van de subsidieregeling kan een eigenaar van lege stallen een deskundige inroepen om een gedegen beslissing te nemen over de herbestemming of sloop van het pand.  

Vergeleken met de eerste openstellingsronde tussen oktober 2017 en januari 2018 is de subsidieregeling op enkele punten gewijzigd. Een voucher vertegenwoordigt nog steeds een waarde van maximaal € 4.000, die de eigenaar kan inzetten voor een ondersteuning in twee fasen, in plaats van drie. De eerste fase bestaat uit een oriëntatiegesprek en een haalbaarheidsanalyse en is voor de eigenaar kosteloos. In de tweede fase wordt een start gemaakt met de uitwerking van nieuwe plannen gericht op herbestemming. Hiervoor betaalt de eigenaar een eigen bijdrage van 62,5%. De openstelling loopt tot eind 2018, of totdat het subsidieplafond van € 350.000 is bereikt. 

Een herbestemmingsproject is een traject waarbij op veel verschillende zaken tegelijk gelet moet worden. Goede begeleiding en deskundig advies zijn hierbij onmisbaar. Subsidiefocus helpt u graag. 
 

Wilt u meer weten over deze subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Mariska
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan