Tegemoetkoming voor investering in duurzame energie

9 mei 2019
Artikel

Het woord ‘duurzaam’ is steeds meer een kernbegrip in onze maatschappij en duurzaamheid wordt volop gestimuleerd. De overheid zet de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) in om zowel particulieren als ondernemers te stimuleren om te investeren in duurzaamheid. De aanschaf van een zonneboiler, of warmtepomp kan u een mooie tegemoetkoming opleveren.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
Pelletkachel met korrels voor duurzame energie

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wil de overheid de komende jaren gasconsumptie verminderen en het verwarmen van huizen en bedrijven met duurzame warmte stimuleren. Zo bespaart u energie en wordt CO2-uitstoot teruggedrongen.

U kunt het gehele jaar een subsidieaanvraag indienen. De te ontvangen subsidie is afhankelijk van het type en de energieprestatie van het aan te schaffen apparaat. Voor bedrijven moet de subsidieverstrekker de subsidieaanvraag vooraf goedkeuren. Particulieren kunnen de subsidie achteraf aanvragen en hebben dus vooraf geen goedkeuring nodig. Zij kunnen subsidie aanvragen tot zes maanden na installatie van het apparaat. Het is vanaf 2020 niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor apparaten die worden geplaatst in bouwwerken waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd. 

Meer weten over subsidie voor duurzame energie?

De consultants van Subsidiefocus helpen u graag bij het bepalen of uw investering in aanmerking komt voor subsidie. Neem voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) contact op met Dennis Timmermans, onze consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Dennis. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over subsidie voor duurzame energie? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan