Verbreed de horizon van uw ict-project met subsidie

5 maart 2018
Artikel

Wilt u als ict-ondernemer met marktkennis, innovatieve ideeën en een breed netwerk de stap maken naar de Europese markt? Dan biedt Horizon 2020 u wellicht mogelijkheden. 

portretfoto van Kristie Dekkers
geschreven door:
Kristie Dekkers Consultant innovatie
ict'er

Het Horizon 2020-programma is een Europees subsidieprogramma voor innovatie en onderzoek. Europa zet in op onderscheidende technologieën om een leidende positie van de Europese industrie te bewerkstelligen. Vanuit het Horizon 2020-programma zijn er verschillende subsidiemogelijkheden om uw hoogstaande ict-innovatie en/of -onderzoek te verwezenlijken. In totaal is er binnen Horizon 2020 € 80 miljard beschikbaar gesteld om de productiviteit en het concurrentievermogen van Europa te verbeteren. De ontwikkelingen binnen de ict-sector gaan snel en Europa wil leidend zijn in dit vakgebied. Daarom subsidieert Europa innovatieprojecten die gericht zijn op de ict-sector. Het gaat daarbij om projecten die aansluiten bij deze onderwerpen:

Digitalisering van diensten

U kunt subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van de volgende generatie digitale platformen en het bouwen van de onderliggende digitale systemen waarvan verschillende economische sectoren afhankelijk zijn. Digitale platformen worden steeds belangrijker, waardoor nieuwe diensten en toepassingen mogelijkheden worden, businessmodellen veranderen en nieuwe markten worden gecreëerd. Er zijn subsidiemogelijkheden voor verschillende toepassingen van robotica (bijvoorbeeld in de zorg) of smart systems, maar ook voor het gebruik van fotonica en nano-elektronica. 

Versterken Europese data-infrastructuur

Europa wil de datarevolutie in Europa versterken en versnellen door het ontwikkelen van High Performance Computing- (HPC), Big Data- en Cloud-technologieën. 

5G-technologieën 

Europa zet in op 5G-netwerken en is op zoek naar ideeën die kunnen bijdragen aan het aanbod van 5G-technologieën. Hierbij worden bedrijven en onderzoeksinstellingen uitgenodigd om toepassingen van 5G-technologieën te ontdekken, bijvoorbeeld voor applicaties in autosector of in de zorg. 

Next Generation Internet 

Er zijn verschillende trends in de ict-sector: ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, Internet of Things en interactieve technologieën. Europa wil met dit initiatief de gebruiker centraal stellen in deze toepassingen. Controle teruggeven aan de gebruiker ter bevordering van het vertrouwen in het internet staat hierbij centraal. Denk maar aan het transparant maken van internetdiensten of technologieën die kunnen bijdragen aan het verbeteren van bescherming van persoonsgegevens. 

Voor wie? 

De subsidie kan worden aangevraagd door mkb(+)-bedrijven, universiteiten en onderwijsinstellingen. Uw project komt alleen in aanmerking als het gaat om een samenwerkingsverband van partijen uit verschillende landen. De eerste deadlines zijn al in april.

Meer informatie 

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de mogelijkheden die het Horizon 2020-programma u te bieden heeft? Neem dan contact op met één van de consultants van Subsidiefocus! Subsidiefocus heeft ervaring met het veelomvattende Horizon 2020-programma en kan u tijdens het gehele traject ontzorgen en begeleiden. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Horizon 2020? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Kristie
Whitepaper Horizon 2020

Europese subsidie voor onderzoek en innovatie

Hoe komt u in aanmerking voor Horizon 2020-subsidie
Download de infographic