Wat gebeurt er met uw WBSO-aanvraag?

24 februari 2019
Artikel

Subsidiefocus vraagt de subsidie Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) al jaren met succes aan voor vele klanten. Daarom nemen wij u graag mee in het proces na het indienen van de aanvraag.  

Portretfoto van Dick Uenk
Geschreven door:
Dick Uenk Manager innovatie
innovatie

Inhoudelijke beoordeling van uw subsidieaanvraag

Nadat uw aanvraag is ingediend, beoordeelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) deze op inhoud. RVO.nl toetst de aanvraag met name op de volgende drie punten:

  • de technische knelpunten die u tijdens uw ontwikkelingsproject moet oplossen; 
  • de aangedragen mogelijke oplossingsrichtingen die u voor ogen hebt;
  • de technische nieuwheid van uw project.

Aanvullende vragen over uw WBSO-aanvraag

In de laatste jaren is er bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) duidelijk een strengere wind gaan waaien. Het komt dan ook steeds vaker voor dat RVO.nl in een brief aanvullende vragen stelt om uw project beter te kunnen beoordelen. U kunt hierbij denken aan de volgende vragen: 

  • uitgebreidere informatie over de technische knelpunten of risico’s die u in uw ontwikkelingsproject tegenkomt;
  • een aanvullende uitleg van de oplossingen die u zelf gaat ontwikkelen of programmeren; 
  • schetsen of tekeningen van uw innovatie; 
  • achtergrondinformatie over uw bedrijf, zoals de kennis en ervaring van de medewerkers of de faciliteiten die uw bedrijf ter beschikking heeft voor de uitvoering van uw project.

Ontzorging tijdens het volledige WBSO-traject

Als de adviseur van RVO.nl aanvullende informatie wenst, stuurt hij het verzoek om aanvullende informatie naar uw consultant van Subsidiefocus. Zodra wij een brief van RVO.nl ontvangen voor uw project, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om u hierover te informeren en om de vragen te bespreken. De brief moet namelijk binnen twee weken beantwoord zijn. Vervolgens stellen wij de beantwoording van deze brief op en dienen wij deze met uw goedkeuring in. Bij goedkeuring ontvangt u uw beschikking in de vorm van een S&O-verklaring. 

Omdat Subsidiefocus u begeleidt en ontzorgt bij het volledige aanvraagproces, nemen wij u uiteraard ook deze zorg uit handen. Het beantwoorden van vragen van RVO.nl kan een tijdrovende uitdaging zijn. Dankzij onze ruime ervaring in het volledige aanvraagproces van de WBSO, kunt u de beantwoording hiervan met een gerust hart aan ons overlaten. 

Administratie

Subsidiefocus begeleidt haar klanten uiteraard ook bij het opzetten van de projectadministratie en het opstellen van de mededeling van de gerealiseerde S&O-uren en -kosten in het voorgaande jaar. Als u een S&O-verklaring heeft ontvangen, bent u namelijk verplicht om vóór 1 april in het volgende jaar de gerealiseerde uren, kosten en uitgaven voor uw S&O-werkzaamheden aan RvO kenbaar te maken. Zowel mededelen van de gerealiseerde uren en kosten als de BSN-mededeling voor de bepaling van het S&O-uurloon, nemen wij u graag uit handen. Hierbij houden wij uiteraard rekening met de privacywetgeving bij het verwerken van persoonsgegevens. Wij kunnen u ook ondersteunen tijdens een WBSO-controlebezoek
Zo bieden wij een volledige begeleiding in zowel het aanvragen als het afwikkelen van de WBSO en ontzorgen wij u in het volledige subsidietraject van A tot Z!

Meer weten?

Wilt u hulp bij het indienen van een aanvraag of wilt u meer weten over WBSO? Neem dan contact op met Dick Uenk via telefoonnummer 073-6465334 of stuur Dick een mail.

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over WBSO? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Dick
Portretfoto van Dick Uenk
Manager innovatie
Bel
+31736465475
Icoontje whitepaper

Financieel voordeel van de WBSO

Lees wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk u kan opleveren
Download het whitepaper
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan