WBSO: fiscaal voordeel voor speur- en ontwikkelingswerk in 2018

8 januari 2018
Artikel

Ook in 2018 kunt u een subsidieaanvraag indienen binnen de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)! Wilt u uw financiële lasten van uw R&D-projecten verlagen en voert uw onderneming de R&D-werkzaamheden zelf uit? Dan is de WBSO-regeling interessant voor u!

Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
robothand schudt mensenhand

Uw fiscaal voordeel met WBSO

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) voor een deel compenseert. Als loonbelastingplichtige hoeft u met het fiscale voordeel van de WBSO minder loonbelasting af te dragen. Het loonbelastingvoordeel dat de WBSO u kan bieden, wordt berekend over het totaal aan loonkosten voor S&O plus de overige kosten en uitgaven (of het forfaitaire bedrag voor kosten en uitgaven). 
Zelfstandige ondernemers komen in aanmerking voor fiscaal voordeel onder de WBSO-regeling als zij vijfhonderd uur per jaar besteden aan speur- en ontwikkelingswerk. 

De WBSO in 2018

Eind december 2017 publiceerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de definitieve subsidiepercentages van de WBSO in 2018.  Het subsidiepercentage voor loonbelastingplichtigen is voor de eerste € 350.000 aan S&O-kosten 32%, voor starters is dit percentage 40%. Voor alle S&O-kosten boven de € 350.000 geldt een subsidiepercentage van 14%. Voor zelfstandig ondernemers is er een maximaal voordeel van € 12.623. Startende zelfstandig ondernemers kunnen een extra fiscaal voordeel van € 6.315 krijgen. 

Het beschikbare budget voor de WBSO-regeling in 2018 is € 1.163 miljoen.  

Aanvragen subsidie

Subsidieaanvragen voor een fiscaal voordeel van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk kunnen gedurende het jaar doorlopend worden ingediend. In totaal kunt u maximaal drie keer per kalenderjaar WBSO aanvragen voor een periode van drie tot twaalf maanden. De consultants van Subsidiefocus helpen u hier graag bij!

 

Wilt u meer weten over de WBSO-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Manja
Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan