WBSO: fiscaal voordeel voor speur- en ontwikkelingswerk in 2019

25 september 2018
Artikel

Ook in 2019 kunt u een subsidieaanvraag indienen binnen de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)! Wilt u uw financiële lasten van uw R&D-projecten verlagen en voert uw onderneming de R&D-werkzaamheden zelf uit? Dan is de WBSO-regeling interessant voor u!

Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
robothand schudt mensenhand

Uw fiscaal voordeel met WBSO

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) voor een deel compenseert. Als loonbelastingplichtige hoeft u met het fiscale voordeel van de WBSO minder loonbelasting af te dragen. Het loonbelastingvoordeel dat de WBSO u kan bieden, wordt berekend over het totaal aan loonkosten voor S&O plus de overige kosten en uitgaven (of het forfaitaire bedrag voor kosten en uitgaven). 
Zelfstandige ondernemers komen in aanmerking voor fiscaal voordeel onder de WBSO-regeling als zij vijfhonderd uur per jaar besteden aan speur- en ontwikkelingswerk. 

De WBSO in 2019

Het subsidiepercentage voor loonbelastingplichtigen is voor de eerste € 350.000 aan S&O-kosten 32%, voor starters is dit percentage 40%. Voor alle S&O-kosten boven de € 350.000 geldt een subsidiepercentage van 16%. Voor zelfstandig ondernemers is er een maximaal voordeel van € 12.623. Startende zelfstandig ondernemers kunnen een extra fiscaal voordeel van € 6.315 krijgen. 

Het beschikbare budget voor de WBSO-regeling in 2019 is € 1.205 miljoen. 

Aanvragen subsidie

Subsidieaanvragen voor een fiscaal voordeel van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk kunnen gedurende het jaar doorlopend worden ingediend. In totaal kunt u maximaal drie keer per kalenderjaar WBSO aanvragen voor een periode van drie tot twaalf maanden. De consultants van Subsidiefocus helpen u hier graag bij!

 

Wilt u meer weten over de WBSO-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Manja
Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan