‘We hebben al substantiële subsidiebedragen ontvangen’

18 februari 2021
Referentie

Florensis is een veredelaar van plantenrassen en leverancier van uitgangsmateriaal, gespecialiseerd in eenjarige planten, potplanten, primula’s, violen, vaste planten en snijbloemen. De afgelopen jaren vroeg Subsidiefocus met succes onder andere WBSO-subsidie aan voor het bedrijf. “Zelf hebben wij er de specialistische kennis en capaciteit niet voor in huis.”

 

Referentie door:
Robert van Kints, Florensis
Florensis

Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk

Florensis is inmiddels een aantal jaar klant van Subsidiefocus. Financial manager Robert van Kints: “We hebben jaren gewerkt met andere subsidieadviseurs. In de branche hoorden we dat Subsidiefocus goede resultaten boekt met het aanvragen van WBSO-subsidie voor onze veredelingsactiviteiten. Onze toenmalige adviseur heeft deze mogelijkheden slechts deels bij ons aangekaart. Dat was voor ons reden om over te stappen. Sinds we samenwerken met Subsidiefocus hebben we al substantiële subsidiebedragen ontvangen.” 

Tijdsbesparing door uitbesteden subsidietraject

Het bedrijf koos er lang geleden al voor het aanvraagtraject voor subsidies uit te besteden. Van Kints: “De kennis die daarvoor nodig is, hebben we zelf onvoldoende in huis. Je moet beschikken over zeer specialistische kennis en er gaat veel tijd in zitten. Je kunt als bedrijf nu eenmaal niet vier weken lang alles uit je handen laten vallen. Daarnaast komt het professioneel over bij de subsidieverstrekker als er een erkend bureau aan de aanvraag heeft meegewerkt.” 
Subsidiefocus verzorgde voor Florensis de aanvragen voor WBSO. Van Kints: “We hebben inmiddels ook al investeringssubsidie ontvangen voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden binnen ons bedrijf.”

Afweging

Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag in zijn werk? “Dat verschilt. Regelmatig komt Subsidiefocus zelf met voorstellen. Ook komen we soms interessante subsidies tegen in de nieuwsbrief van Subsidiefocus. In principe zijn wij er niet op uit om maar zo veel mogelijk subsidies binnen te halen. Het werk moet wel in verhouding zijn met de hoogte van het bedrag en de kans dat je de subsidie daadwerkelijk krijgt. Deze afweging maken we per aanvraag en in overleg met Subsidiefocus. Soms kan een aanvraag voor € 1.000 voor een klein project toch de moeite waard zijn, om te zien of er subsidiekans is voor een groter project.” 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Subsidiefocus en over uw subsidiekansen? Neem contact op met Roy Hoven, onze manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Roy. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Icoontje whitepaper

Financieel voordeel met de WBSO

Lees wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk u kan opleveren
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan