Ondernemer bezig met circulair ondernemen
Subsidies

Subsidie voor circulaire economie

Subsidiekansen voor circulair ondernemen

Vroeg of laat krijgt u ermee te maken: de circulaire economie. CO2-reductie en circulaire economie zijn thema's die de komende tijd veel aandacht vragen van u. De overheid stelt subsidies beschikbaar voor innovaties gericht op verduurzaming en circulair ondernemen. Een overzicht van subsidiemogelijkheden.

Circulair ondernemen, waar liggen uw kansen?

Steeds meer ondernemers nemen CO2-reductie en circulaire economie integraal op in hun bedrijfsstrategie. Maar hoe kunt u deze omslag financieren? De consultants van Subsidiefocus helpen u om met subsidies voor circulair ondernemen en andere financieringsmogelijkheden uw businesscase te realiseren. 

Volop financieringsmogelijkheden voor circulair ondernemen

Subsidiekansen voor een circulair ondernemen zijn er volop. Streeft u naar een circulaire bedrijfsstrategie en investeert u daarvoor bijvoorbeeld in een haalbaarheidsstudie? Werkt u aan technische ontwikkeling die ervoor moet zorgen dat uw circulaire businesscase klaargestoomd wordt voor introductie op de markt? Dan zijn er volop subsidiemogelijkheden, bijvoorbeeld:

 • MOOI, subsidie voor klimaatinnovatie
  De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) is er speciaal voor innovatieve partijen die integrale, innovatieve oplossingen ontwikkelen. Daarbij ligt de focus op de energie- en klimaatdoelen van het Klimaatakkoord.
 • DEI+, subsidie voor verduurzaming
  De subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) richt zich op het kosteneffectief reduceren van CO2-emissies. Daarbij gaat het ook om innovatieve projecten op het gebied van aardgasloze woningen, wijken en gebouwen, flexibilisering van elektriciteitssystemen, grootschalige elektriciteitsopwekking met zon en/of wind en andere energie-innovaties.
 • WBSO, subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk
  Ondernemers die gebruikmaken van de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) dragen minder loonheffing af. Het loonbelastingvoordeel van de WBSO wordt berekend over het totaal aan loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) plus de overige kosten en uitgaven. De WBSO richt zich zowel op de ontwikkeling van producten, processen en programmatuur als technisch wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten over subsidie voor circulair ondernemen?

De consultants van Subsidiefocus zijn op de hoogte van de subsidiemogelijkheden rondom circulair ondernemen. Wilt u meer informatie over uw subsidiekansen voor uw innovatieprojecten of wilt u sparren over de subsidiemogelijkheden voor uw circulaire bedrijfsstrategie? Neem contact op met Boudewijn Zuijderhoudt, via telefoonnummer 073-6465337, stuur Boudewijn een e-mail of download het whitepaper 'Subsidiekansen voor een circulaire economie'.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijf u in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Persoon bedient een robot

  ICT en creatieve industrie

  Als ondernemer in de ICT-branche bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormen data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie: de creatieve industrie.

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • Aardbeien

  AgriFood

  Blijf innoveren en voorop lopen in de AgriFood sector! Subsidiefocus wijst u proactief op subsidiekansen en wij begeleiden u gedurende het volledige subsidietraject.

 • Logistiek

  Logistiek

  De overheid wil dat de Topsector Logistiek Europees marktleider wordt in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

 • Tuinbouw en veredeling

  Tuinbouw en veredeling

  Bent u actief in de tuinbouw of plantveredelingssector? En wilt u bijdragen aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen?

 • Tractor op het land

  Agro

  De agrarische sector kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Testen in het laboratorium

  Chemie

  Nederland behoort tot de top als het gaat om basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance-materialen. De sector chemie wil deze positie vasthouden en uitbreiden.

Download whitepaper icoon

Subsidiekansen voor een circulaire economie

Download het whitepaper