Subsidies

Subsidie voor circulaire economie

Subsidiekansen voor circulair ondernemen

Vroeg of laat krijgt u ermee te maken: de circulaire economie. CO2-reductie en circulaire economie zijn thema's die de komende tijd veel aandacht vragen van u als ondernemer. Door de overheid worden subsidies beschikbaar gesteld voor innovaties gericht op verduurzaming. 

Circulair ondernemen, waar liggen uw kansen?

Veel ondernemers nemen CO2-reductie en circulaire economie integraal op in hun bedrijfsstrategie. Er is nog wel veel onduidelijkheid hoe u deze omslag kunt financieren. Wij helpen u om met subsidies en andere financieringsmogelijkheden uw businesscase te financieren. De consultants van Subsidiefocus informeren u over uw subsidiekansen en andere financieringsmogelijkheden om uw businesscase te financieren. 

Volop subsidiemogelijkheden voor uw project

Subsidiekansen voor een circulaire bedrijfsstrategie zijn er volop. Streeft u naar een circulaire bedrijfsstrategie en investeert u daarvoor bijvoorbeeld in een haalbaarheidsstudie? Werkt u aan technische ontwikkeling die ervoor moet zorgen dat uw circulaire businesscase klaargestoomd wordt voor introductie op de markt? Dan zijn er volop subsidiemogelijkheden, bijvoorbeeld:

 • Topsector Energiestudies Industrie: voor ondernemers in de industrie die haalbaarheid onderzoeken van een innovatief pilot- of demonstratieproject, dat kosteneffectief CO2- emissies kan gaan reduceren in 2030. U kunt nog tot 1 september 2020 een subsidieaanvraag indienen.
 • TSE Industrie: ondernemers die mogelijkheden onderzoeken voor goedkopere, klimaatneutrale en / of circulaire producten en diensten. Deze subsidie is op dit moment gesloten, we verwachten in 2021 een nieuwe openstelling.
 • MOOI, subsidie voor klimaatinnovatie
 • DEI+, subsidie voor verduurzaming
 • Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) 

Meer informatie

De consultants van Subsidiefocus zijn op de hoogte van de subsidiemogelijkheden rondom de circulaire economie. Wilt u meer informatie over uw subsidiekansen voor uw innovatieprojecten of wilt u sparren over de subsidiemogelijkheden voor uw circulaire bedrijfsstrategie? Neem contact op met Boudewijn Zuijderhoudt, via telefoonnummer 073-6465337, stuur Boudewijn een mail of download het whitepaper 'Subsidiekansen voor een circulaire economie'.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Gerelateerd

 • ICT en Creative Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormt data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie; de Creatieve Industrie.

 • Energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • Aardbeien

  Agri en Food

  Nederland loopt in de sector Agri en Food voorop op het gebied van kennis en innovatie. De sector wil deze leidende positie vasthouden en uitbouwen.

 • Logistiek

  Logistiek

  De overheid wil dat de topsector Logistiek in 2020 Europees marktleider is in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

 • Tuinbouw en veredeling

  Tuinbouw en veredeling

  Bent u actief in de tuinbouw of plantveredelingssector? En wilt u bijdragen aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen?

 • Tractor op het land

  Agro

  De veehouderij kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Testen in het laboratorium

  Chemie

  Nederland behoort tot de top als het gaat om basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance-materialen. De sector wil deze positie vasthouden en uitbreiden.