134 aanvragen INTERREG voor groen, slim en sociaal Europa

30 juni 2022

Dit voorjaar was de eerste subsidieronde van het nieuwe Europese subsidieprogramma INTERREG. Het leverde maar liefst 134 aanvragen op. INTERREG heeft tot doel om (regionale) beleidsprogramma’s te verbeteren en interregionale samenwerking te ondersteunen. De respons laat zien dat veel ondernemers een steentje willen bijdragen aan de gestelde doelen.

Portretfoto van Joost Simkens
Geschreven door:
Joost Simkens Consultant innovatie
Europese vlaggen

INTERREG voor beleidsmakers

INTERREG is een subsidie van de Europese Unie die moet bijdragen aan een slimmer, groener en socialer Europa. Het overkoepelende thema is een ‘better cooperation governance’. INTERREG co-financiert projecten en platforms voor regionale of lokale overheden en andere partners. Een voorbeeld hiervan is het subsidieprogramma OP-Zuid.

De focus van INTERREG ligt voornamelijk op beleidsmakers. Maar ook andere partijen maken kans op financiering. Denk aan universiteiten of non-profitinstellingen. Deelnemende partners moeten uit ten minste drie verschillende landen komen, waarvan ten minste twee partners uit verschillende EU-lidstaten.

Aanvragen eerste ronde

In de eerste subsidieronde van INTERREG zijn er 134 aanvragen ingediend. Het beschikbare budget was € 130 miljoen en in totaal is er voor € 193 miljoen subsidie aangevraagd. Het streven is om half december alle aanvragen beoordeeld te hebben. In totaal zijn 1336 bedrijven partner in de ingediende projecten, 43 partijen zijn afkomstig uit Nederland. De andere partners komen uit de overige deelnemende EU-landen, Noorwegen en Zwitserland.

De verwachting is dat de tweede openstelling van INTERREG rond de jaarwisseling plaatsvindt. Wilt u ook kans maken op subsidie? Begin dan nu al met het vormen van een samenwerkingsverband of consortium. Door tijdig te starten met de voorbereidingen kunt u de kwaliteit van uw aanvraag waarborgen en stijgt uw kans op goedkeuring.

Meer weten?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie via INTERREG? Neem contact op met Joost Simkens, consultant innovatie, via telefoonnummer 06-51498348 of stuur Joost een e‑mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over INTERREG? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Simkens
Consultant innovatie
Bel
+31651498348
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan