€ 2,5 miljoen Europese subsidie voor Lightyear

12 december 2020

Lightyear uit Helmond heeft € 2,5 miljoen subsidie ontvangen uit het Europese programma Horizon 2020 (inmiddels Horizon Europe). De subsidie is bedoeld voor het naar de markt brengen van de eerste Nederlandse elektrische auto die zich oplaadt met zonne-energie. De subsidieaanvraag werd gewaardeerd met een uitzonderlijk hoge score. 

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
subsidie voor lightyear

Subsidieaanvraag Horizon

Vijf alumni van het Solar Team Eindhoven startten in 2017 met de ontwikkeling van een auto op zonne-energie, de Lightyear One. Inmiddels werken er ruim honderd werknemers aan de elektrische gezinsauto, heeft Lightyear haar productiehal in Helmond geopend en werken ze voortvarend door aan de realisatie. Het bedrijf viel al meerdere keren in de prijzen en afgelopen jaar werd ook de subsidieaanvraag voor Horizon 2020 goedgekeurd.

Subsidie voor innovatie

Horizon 2020, hét Europese subsidieprogramma dat inmiddels opgevolgd is door Horizon Europe, richt zich op onderzoek en innovatie. Met dit programma wil Europa haar internationale concurrentiepositie versterken door vooruitstrevende technologieën en hoogstaand onderzoek te stimuleren. Een slimme en duurzame samenleving staat centraal. Het mkb-instrument (de EIC-regeling) van het Horizon-programma ondersteunt bedrijven die een nieuw product, proces of dienst naar de markt willen brengen. Deze subsidie voor innovatie is erg populair: van de maar liefst 1.850 aanvragen die vanuit heel Europa zijn ingediend, werden slechts 60 subsidieaanvragen gehonoreerd, waaronder die van Lightyear. 

Meer weten?

Wilt u innoveren met Horizon Europe en net als Lightyear uw kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Neem dan contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over Horizon 2020-subsidie? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan