€ 2,5 miljoen subsidie voor Lightyear

12 april 2019

Lightyear uit Helmond heeft € 2,5 miljoen subsidie gekregen uit het Europese subsidieprogramma Horizon 2020 om de eerste Nederlandse elektrische auto die zichzelf oplaadt naar de markt te brengen. De subsidieaanvraag die met begeleiding van Subsidiefocus werd ingediend, is gewaardeerd met een uitzonderlijk hoge score van 14.44 punten van de maximaal mogelijke score van 15 punten. Subsidiefocus begeleidt ook gedurende het verdere verloop van het traject.

Portretfoto van Kristie Dekkers
Geschreven door:
Kristie Dekkers Consultant innovatie
subsidie voor lightyear

Subsidieaanvraag Horizon 2020

Vijf alumni van het Solar Team Eindhoven startten in 2017 met de ontwikkeling van deze auto op zonne-energie, de Lightyear One. Inmiddels werken er ruim honderd werknemers aan de elektrische gezinsauto, heeft Lightyear haar productiehal in Helmond geopend en werken ze voortvarend door aan de realisatie. Het bedrijf viel al meerdere keren in de prijzen en nu is ook de Horizon 2020 subsidieaanvraag goedgekeurd voor Lightyear.

Subsidie voor innovatie

Horizon 2020 is hét Europese subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie. Met dit programma wil Europa haar internationale concurrentiepositie versterken door vooruitstrevende technologieën en hoogstaand onderzoek te stimuleren waarbij een slimme en duurzame samenleving centraal staat. Het mkb-instrument (SME-instrument) van Horizon 2020 ondersteunt bedrijven die een nieuw product, proces of dienst naar de markt willen brengen. Deze subsidie voor innovatie is erg populair: van de maar liefst 1.850 aanvragen die vanuit heel Europa zijn ingediend, werden slechts 60 subsidieaanvragen gehonoreerd, waaronder dus die van Lightyear. Ondersteuning door een deskundig subsidieadviesbureau is hier dan ook noodzakelijk.

Meer weten?

Wilt u ook sneller innoveren met subsidie en wilt u meer informatie over Horizon 2020? Neem dan contact op met Kristie Dekkers, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465344 of stuur Kristie een e-mail

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over Horizon 2020-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Kristie
Portretfoto van Kristie Dekkers
Consultant innovatie
Bel
+31736465344
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan