Aanpassingen WBSO in 2020

19 september 2019

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) wordt vanaf 2020 op een aantal belangrijke punten gewijzigd. Wilt u als ondernemer ook in 2020 gebruikmaken van het fiscale voordeel dat de WBSO uw bedrijf kan opleveren?

Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
Kippengaas aanpassingen WBSO in 2020

Voordeel WBSO in 2020

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale regeling voor ondernemers die zich bezighouden met het uitvoeren van speur- en ontwikkelwerkzaamheden, gericht op het ontwikkelen van nieuwe processen, producten of diensten. Het aantal uren dat medewerkers of ondernemers besteden aan de uitvoering van de werkzaamheden, bepaalt hun uiteindelijke voordeel. Ook in 2020 kunnen starters weer gebruikmaken van extra voordeel.

De voordeelpercentages voor 2020:

Schema met tarieven WBSO

Het aanvraagproces is vanaf 2020 flexibeler. Aanvragen kunnen dan voortaan vier keer per jaar ingediend worden, terwijl dit tot nu toe slechts drie keer kon. De flexibiliteit rond het moment van aanvragen is ook vergroot. Vanaf 2020 mogen aanvragen tot een dag voor de start van de projectperiode ingediend worden. Eerder moesten aanvragen minstens een maand voor aanvang van een projectperiode binnen zijn. Uitzondering hierop is het moment rond de jaarwisseling. 

WBSO aanvragen

In 2020 moeten aanvragen waarvan projecten starten op 1 januari 2021, uiterlijk op 20 december ingediend worden. Let op: de wijzigingen gaan pas vanaf 2020 in. Dit betekent dat we in 2019 voor de laatste keer kunnen genieten van de zogenaamde novemberronde. 

Meer weten over de WBSO?

Houdt uw onderneming zich ook bezig met de uitvoering van speur- en ontwikkelwerkzaamheden en bent u benieuwd wat de WBSO voor u zou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Manja Oude Middendorp - Westendorp voor een persoonlijke toelichting via telefoonnummer: 073-6465475 of stuur haar een e-mail.

Interessant voor u

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Manja
Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
+31736465475
Icoontje whitepaper

Financieel voordeel van de WBSO

Lees wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk u kan opleveren
Download het whitepaper
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan