Aanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt

13 augustus 2022

De SDE++-regeling focust zich op CO2-reductie in combinatie met het opwekken van hernieuwbare energie. Gaat u (duurzame) energie produceren of  CO2-verminderende technieken toepassen? Zorg dan voor een goed projectplan.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
co2 reductie

Tegemoetkoming CO2-reductie met SDE++

Het verminderen van de CO2-uitstoot staat hoog op de agenda van de overheid. Om de doelen van het klimaatakkoord te behalen moet deze uitstoot fors omlaag. Wilt u investeren in het terugdringen van CO2-emissie? Dan krijgt u via de regeling SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie) een tegemoetkoming per ton CO2-reductie. Om de klimaatdoelen zo kostenefficiënt mogelijk te behalen, krijgen goedkopere technieken voorrang.

Categorieën

In de SDE++-regeling zijn vijf hoofdcategorieën:

  • hernieuwbare elektriciteit: zon, wind, water en osmose;
  • hernieuwbare warmte: biomassa, geothermie en zonthermie;
  • hernieuwbaar gas: biomassa;
  • CO2-arme warmte: aquathermie, thermische energie, daglichtkas, zon PVT-panelen met warmtepomp, elektrische boiler, geothermie, restwarmtebenutting en industriële warmtepomp;
  • CO2-arme productie: CCS, CCU, geavanceerde hernieuwbare brandstoffen en waterstof uit elektrolyse m.b.v. hernieuwbare elektriciteit.

Wilt u subsidie aanvragen in een van deze categorieën? De SDE++-regeling werkt met verschillende openstellingsrondes. Het moment van aanvragen is namelijk afhankelijk van de benodigde subsidie per ton CO2-reductie. 

In 2023 volgen nieuwe openstellingsrondes. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Vergroot uw subsidiekansen

Bij de SDE++-subsidie kan er voor meer projecten subsidie aangevraagd worden. Dit brengt meer concurrentie met zich mee. De verwachting is dan ook dat het budget sneller uitgeput zal zijn. Een goede voorbereiding, juiste strategie en een kwalitatief hoogstaand projectplan vergroten uw kansen op toekenning. De experts van Subsidiefocus hebben hier ruime ervaring mee.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die SDE++ u biedt? Neem dan tijdig contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een e-mail. Hij bespreekt graag uw kansen op een succesvolle aanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over SDE++? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31610208935
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan