Aanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt

9 juli 2020

Aan het begin van 2020 is de regeling SDE+ verbreed. De uitgebreide regeling, SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie), focust zich, naast hernieuwbare energie, ook op CO2-reductie. Meer mogelijkheden dus, maar ook meer concurrentie. Zorg daarom voor een goed projectplan.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
co2 reductie

Tegemoetkoming CO2-reductie met SDE++

Het verminderen van de CO2-uitstoot staat hoog op de agenda van de overheid. Om de doelen van het klimaatakkoord te behalen moet deze uitstoot fors omlaag. En dat is de reden voor de extra + in de SDE-regeling. Wilt u investeren in het terugdringen van CO2-emissie? Dan kunt u met de regeling SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie) een tegemoetkoming per ton CO2-reductie ontvangen. Om de klimaatdoelen zo kostenefficiënt mogelijk te behalen, krijgen goedkopere technieken voorrang.

Nieuwe categorieën

In de SDE++-regeling zijn, naast de categorieën voor opwekking van hernieuwbare energie: wind, water, wind op zee, zon, biomassa en geothermie, vijf nieuwe categorieën toegevoegd: 

  • elektrische boiler;
  • elektrische warmtepomp;
  • CO2-afvang, -transport en -opslag (CCS);
  • industriële restwarmte;
  • waterstofproductie.

Wilt u subsidie aanvragen in een van deze categorieën? Dat kan van 24 november tot en met 17 december 2020. Er is € 5 miljard budget beschikbaar.
 

Maximum subsidiebedrag per sector en techniek

Voor de SDE++-regeling geldt dat er een maximum gesteld is aan het subsidiebedrag per sector of techniek. Voordeel hiervan is dat het beschikbare budget breed ingezet wordt. Het maximum subsidiebedrag geldt voor projecten op het gebied van afvang en opslag van CO2 (CSS), investeringen in zonne- en windenergie op land en uitgaven aan CO2-reducerende technieken in de industrie.

Vergroot uw subsidiekansen

Het is goed nieuws dat de nieuwe subsidieregeling Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) een bredere focus heeft. U kunt voor meer projecten subsidie aanvragen. Maar dat brengt ook meer concurrentie met zich mee. De verwachting is dan ook dat het budget sneller uitgeput zal zijn. Een goede voorbereiding, juiste strategie en een kwalitatief hoogstaand projectplan vergroten uw kansen op toekenning. De experts van Subsidiefocus hebben hier ruime ervaring mee.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die SDE++ u biedt? Neem dan contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een e-mail.

Wilt u meer weten over SDE++? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31610208935
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan