Aanvraagronde tweede halfjaar WBSO van start

3 mei 2019

Richt u zich als ondernemer samen met uw medewerkers op het uitvoeren van speur- en ontwikkelwerkzaamheden? Dan bent u vast al bekend met de WBSO en heeft u in november een aanvraag ingediend. Wellicht ontvangt u inmiddels al een beschikking en bent u nu vooral heel druk met de uitvoering van uw projecten. Let op: om uw voordeel ook voor de tweede helft van 2019 veilig te stellen, moet u wellicht nog actie ondernemen!

Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
WBSO

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)

De WBSO is een regeling die ervoor zorgt dat u als ondernemer voordelig bezig kunt blijven met het uitvoeren en door uw werknemers laten uitvoeren van speur- en ontwikkelingswerkzaamheden. Een aanvraag voor de WBSO kan op verschillende momenten in het jaar worden gedaan. De meeste bedrijven vragen de subsidie niet in één keer aan voor een heel jaar, maar verdelen de aanvragen over twee of drie gelijke jaardelen. Het voordeel hiervan is dat u uw aanvraag bij kunt stellen aan de hand van het verloop van het project gedurende het jaar. Zo kan het voorkomen dat u minder of  meer uren aan een bepaald project gaat besteden dan u begin van het jaar had bedacht. Een WBSO-aanvraag  moet steeds worden ingediend een maand voordat de uitvoeringstermijn ingaat. Dit betekent dat uw aanvragen voor projecten vanaf  1 juni 2019, voor 31 mei 2019 moet zijn ingediend.  

WBSO aanvragen?

Heeft u in november een aanvraag ingediend voor een half jaar of wilt u het komende halfjaar aan de slag met speur- en ontwikkelwerkzaamheden? Dan is dit het moment om in contact te komen met Subsidiefocus. De consultants van Subsidiefocus bespreken graag de mogelijkheden met u en stellen een passende aanvraag op. Subsidiefocus begeleidt uw gehele WBSO-traject en zal u dan ook helpen bij de ontvangst van mogelijke vragenbrieven, zodat u zich volledig kunt richten op uw innovatieproject!

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over de aanvraagronde WBSO? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Manja
Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan