Budget asbestsubsidie opnieuw verhoogd

11 april 2018

Het saneren van asbest blijft een hot topic. Heeft u nog asbest op één van uw daken liggen? Bent u van plan uw asbest binnenkort te gaan saneren, dan adviseren wij u om dit niet te lang uit te stellen. Het budget voor dit jaar is namelijk nu al verhoogd om inkomende aanvragen te kunnen honoreren.

Portretfoto Judith Maas
geschreven door:
Judith Maas Manager innovatie
man verwijdert asbest

We zitten nog niet eens op de helft van 2018 en toch blijkt het budget voor de asbestsubsidie al bijna op. Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft daarom besloten om net als voorgaande jaren budget uit het opvolgende jaar naar voren te halen. Het oorspronkelijke budget van € 11,3 miljoen voor 2018 is hierdoor nu verhoogd naar € 17,5 miljoen. Uiteindelijk gaat dit van het totale budget voor asbestsanering af en dit is zorgelijk, omdat het er nu op lijkt dat het budget op is voordat de einddatum van 2019 is bereikt. 

Op dit moment is het nog mogelijk om de subsidie van € 4,50 per gesaneerde m2 aan te vragen. De subsidie kan worden aangevraagd nadat het asbest is gesaneerd. Wij adviseren u om het indienen van de subsidieaanvraag niet te lang uit te stellen en dit direct na het saneren van het asbest te doen. Daarnaast raden wij u aan om niet te lang te wachten met het saneren van uw asbest. Subsidiefocus ontzorgt u graag volledig en voert de aanvraag dan ook graag voor u uit. Neem contact op met één van de consultants van Subsidiefocus.
 

Wilt u meer weten over subsidie voor het saneren van asbest? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Judith
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan