Budget subsidie nieuwe elektrische personenauto’s op

20 juni 2022

Op 3 januari 2022 opende de SEPP-regeling. Via deze regeling kunnen particulieren subsidie aanvragen voor het kopen of leasen van nieuwe of gebruikte elektrische personenauto's. Eind mei was het budget voor nieuwe auto’s al op. Volgend jaar zijn er nieuwe kansen.

Maarten Romme
Geschreven door:
Maarten Romme Consultant innovatie
laden elektrische auto

SEPP voor elektrische personenauto's

Met de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) wil RVO particulieren stimuleren elektrisch te gaan rijden. De Nederlandse overheid wil zo de uitstoot van CO2 en luchtverontreinigende stoffen terugdringen. De regeling loopt van 2020 tot en met 2024. Voor de openstelling van dit jaar heeft RVO € 71 miljoen beschikbaar gesteld voor nieuwe elektrische personenauto’s. Voor gebruikte auto’s is dit € 20,4 miljoen. Inmiddels is het budget voor de aanschaf van nieuwe elektrische auto’s vergeven. Voor gebruikte auto’s is er nog € 1,75 miljoen over.

Nieuwe aanvraagronde 2023

Heeft u deze subsidieronde gemist? Naar alle waarschijnlijkheid volgt er vanaf 2 januari 2023 een nieuwe kans. Voor een nieuwe auto is het subsidiebedrag in 2023 € 2.950 per voertuig. Voor een gebruikte auto € 2.000. Let wel op! De koop- of leaseovereenkomst mag pas na 1 januari 2023 gesloten zijn.

Meer weten?

Wilt u als particulier volgend jaar een elektrische auto kopen? Zorg dat u er op tijd bij bent. Zo profiteert u van een zo hoog mogelijk voordeel. Wilt u zakelijk investeren in een duurzaam wagenpark? Dan bieden de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil interessante subsidiemogelijkheden. Neem contact op met Maarten Romme, consultant innovatie via telefoonnummer 06-10811042 of e-mail Maarten.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de SEPP-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Maarten
Maarten Romme
Consultant innovatie
Bel
+31610811042